Gündüz yol gece pist

Güncelleme Tarihi:

Gündüz yol gece pist
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 16:26

Hız tutkunları, Keçiören Atapark Mahallesi’ndeki geniş ve uzun yollarda gece geç saatlerde yarışıp, ‘0 çizme’ de denilen drift yapıyor. Mahalle Muhtarı Adem Gözüm, mahallelinin korktukları için polisi arayamadığını belirterek, “Nasıl bir önlem alacağımızı bilemedik” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören’e bağlı Atapark Mahallesi’ndeki ana caddeler, geceleri modifiye araç ve hız tutkunlarının buluşma noktası oluyor. Mahallenin en uzun caddelerinden Gaziler Caddesi’nde geceleri araba yarışları yapılıyor. Caddenin Baltacılar Caddesi ile kesiştiği noktada da hız tutkunları, araçlarıyla drift gösterileri yapıp, sıfır çiziyor. Mahalle sakinleri ise trafiğe açık caddede geceleri yapılan yarış ve drift gösterilerinden rahatsız oluyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını istiyor. Konuyla ilgili mahallelilerden çok sayıda şikâyet aldığını belirten Atapark Mahallesi Muhtarı Adem Gözüm, şunları söyledi:

MAHALLELİ KORKTUĞU İÇİN 155’İ ARAMIYOR

“Mahallede yolun uzun ve geniş olduğu bölgelerde bu yarışlar düzenleniyor. Hem mahalle hem de mahalle dışından çok sayıda hız tutkunu buralarda tehlikeli gösteriler yapıyor. Arabalardan çıkan sese, yüksek sesle dinledikleri müzikler de eklenince mahalleli rahatsız oluyor. Şikayetlerini bana iletiyorlar ama iş işten geçmiş oluyor. Çünkü rahatsız oldukları konuyu 155’i arayarak bildirmeleri gerekirken, korktukları için ertesi gün bana geliyorlar. Şikayetlerini bana değil, araçların plakalarını alarak polise iletmeleri gerek. Nasıl bir önlem alacağımızı bilemedik.”

Haberin Devamı

Gündüz yol gece pist

‘DİREK’T TEHLİKE

Öte yandan Atapark Mahallesi’nde, yol genişletme ve elektrik altyapı çalışmalarının ardından yol ortasında kalan elektrik direkleri de tehlike saçıyor. Engeller Caddesi ile 1294 Cadde boyunca art arda dizili olan yol ortasındaki direkler, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Mahalleli, kazaya davetiye çıkaran direklerin kaldırılmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!