Gündüz yaşadıklarınız rüyalarınızı etkiler

İstanbul dışında yaşayan okuyucularımız bilmezler, İstanbul’da bizler son 10 gündür, birbirimize saat sorar gibi Marmara Fay’ındaki hareketlenmelere bağlı ‘En son depremin şiddeti kaçmış?

2.4 mü dedin? Hımm iyi o zaman’ şeklinde diyaloglar geliştirir olduk. Tabii bu depremler haberci mi, değil mi tartışmaları sonrası, e-postam sizlerden gelen deprem rüyalarıyla dolmuş.

Deprem uzmanı değilim. Depremler haberci mi, değil mi bilemem. Ama rüyalarınız kesinlikle haberci değil. Sabah akşam deprem haberleriyle meşgul olan beyniniz, açık bilinç halindeyken aldığı kayıtları, gece rüyalarda deprem senaryolarına dönüştürüyor, hepsi bu.

Bir taraftan ana haber bültenleri, diğer taraftan sizlerden gelen onlarca deprem rüyası, ben bile bir haftadır rüyalarımda deprem sonrası önce ailemi, sonra sokağımı son olarak da şehri kurtarır oldum.

Biraz önce rüyamda, Boğaz Köprüsü’nün yıkılmasını engellemek için o kadar kuvvetli tuttum ki, Süpermen görse, pelerinini bana devrederdi!

Akşam bir düzine deprem rüyası okuyup yatmıştım. Şu an sabahın 04.30’u, biraz önce gördüğüm kabusla uyandım yine. Sizden ricam, bu rüyaların rastlantısal, günlük hayatta sizi etkileyen haberlerle bağlantılı olduğunu bilerek rahat hareket etmeniz.

Rüyalarından korkulacak bir şey yok, ama depremin kendisi tabii ki tam bir kabus. Biz maksimum tedbirimizi alalım ve bu doğal afetin 3642’den önce gelmemesi için dua edelim.

Hepinize neşeli, mışıl mışıl uykular...

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: GÜRSES

Bir tiyatroda sahnedeyim. Sahnede benimle beraber başka insanlar da var. Kalabalığız. Bir takım gösteriler yapıyoruz ama ben net hatırlamıyorum. Seyirciler var ve bütün koltuklar dolu. Sahnede olmak biraz korkutucuydu, utandığımı hatırlıyorum ama sonra utangaçlığımı atıyorum. Sahneden indikten sonra biri (sahne arkadaşlarından herhalde) bana nazar boncuğumu soruyor. Ben de çantamda arıyorum, hah tamam çantamda diyorum ve gerçekten orada duruyor. (Bu nazar boncuğunu gerçek hayatta, birkaç gün önce kör bir amcadan satın almıştım) İşte o kalpli nazar boncuğunu görüyorum rüyamda.

Yorum:
Rüyanız, utangaç biri olmanıza rağmen, son dönemde çekingenliğinizi üzerinizden attığınızı, insanlarla daha rahat iletişim kurduğunuzu, kendinize olan güveninizin arttığını ve sizinde bu değişikliğin farkında olduğunuzu gösteriyor.

n Rumuz: GİZEM

Rüyamda nerede olduğumu bilmiyorum ama geceydi. Etrafta insanlar çay bahçelerinde oturuyorlardı. Kendimi bir anda orada buldum. Sonra bir adam gördüm, elinde bir sopayla uzaktan Ay’a bir şeyler yaptı ve Ay yanmaya başladı. önce aydan çıkan alevin rengi kırmızıydı ama sonra maviye dönüştü ve yanmaya devam etti insanlar da seyrediyordu ama onlara bu olay normal geliyordu. Sorduğumda, her zaman olmaz yılda bir kere böyle olur, gördüğün için şanslısın dediler. Sonra uyandım...

Yorum:
Toplumun fikirlerinden çekindiğiniz için gerçek düşüncelerinizi çok çabuk açıklayamadığınız, ancak konuştuğunuz zaman ortaya çok şiddetli tablolar çıktığı görülüyor. Ya da, ailenizde bulunan başka bir bayanın bu tür bir özelliği var ve son dönemde yaşanan bu türde bir olayın etkisi altında kalmışsınız.

n Rumuz: PENGUŞ

Rüyada üstü açık yeşil çiçeklerle süslü bir gelinlik gördüm fakat bu gelinliği ben değil de ünlü biri giyiyordu. Ben de sanki bir program izliyormuş gibi görüyordum. Gelinliği çok hevesli giyiyordu. Giydi ve göğüs kısmı pek olmadı..

Yorum:
Çok fazla paparazzi programı seyrediyorsanız, bu rüya rastlantısal. Rüyanız alışkanlığınıza bağlı oluşmadıysa, kendinizi yenilemek, yeni bir yaşam biçimine geçmek istiyorsunuz. Rüyanızdaki tüm semboller taze ruh halinizi gösteriyor. Bekar olduğunuzu da belirtmişsiniz. O zaman belki ufukta bekleyen bir kostüm provası vardır. Kimbilir?

RÜYA SEMBOLLERİ

KİTAP

Geçmiş deneyim ve anılardan faydalanılacağı anlamına gelir. Bilgiyi simgeler. Rüyada kitap satın almak, başkalarının bilgilerine ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Geleneksel anlamı yükseliş ve terfi olarak geçer.

3 KALE

Rüyada görülen bu güçlü yapı, kesin hedefler, güven ve güvensizlik duygularını sembolize eder.

3 HAVUZ

Kimseyle paylaşılamayan duygulara, bilinç altının derinliklerine işaret eder. Geleneksel yorumu cömert birisinden gelecek yardım şeklindedir.

3 BONCUK

Rüyada seri halde boncuk görmek, karşılaşılacak sosyal olaylar dizisini gösterir. Kırık boncuk, yerine getirilmeyen sözleri ifade eder. Düzenli halde duran boncuklar sistemli ve disiplinli çalışma göstergesidir.
Yazarın Tüm Yazıları