Gündoğmuş'un kadın çiftçisi Yılmaz

Güncelleme Tarihi:

Gündoğmuşun kadın çiftçisi Yılmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 12:12

Gündoğmuş'un kadın çiftçisi Yılmaz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KADIN Çiftçiler Yarışıyor 3. Bilgi ve Kültür Yarışmasının Gündoğmuş etabında Ayşegül Yılmaz birinci oldu.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması, Gündoğmuş ilçesinde belediye salonunda yapıldı. Yarışmaya, Gündoğmuş Kaymakamı Nursel Karahan, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Şube Müdürü Musa Sabri Akıncı, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Ahmet Bakartepe, Gündoğmuş Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kerem Palancı, diğer kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti liderleri ile çok sayıda izleyici katıldı.

Gündoğmuş'tan 5 kadın yarıştığı yarışmaya katılan 5 kadın çiftçiye tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 soru yöneltildi. Yarışmaya Umutlu Mahallesi'nden katılan Ayşegül Yılmaz 15 sorudan 8'ini doğru cevaplayarak adını yarı finale yazdırırken, Ayşe Çelik 2'nci, Nimet Gök ise 3'üncü oldu. Yarışma sonunda ilçe 1'incisi olan Ayşegül Yılmaz, 12 Ekim tarihinde yapılacak yarı finalde Gündoğmuş İlçesini temsil edecek.

Ayşegül Yılmaz, bu yarışmanın ufkunu aydınlattığını, birinci olmaktan duyduğu mutluluğun ve gururun kendisine güç verdiğini ve yarıda bırakmış olduğu eğitim öğretim hayatını tamamlamak için ilk işinin gelecek sene üniversite sınavlarına girmek olduğunu söyledi. Yılmaz, bu yarışmayı düzenleyerek kadınlara hayatta neler başarabileceklerini gösteren Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne, Antalya Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışma birincisi Ayşegül Yılmaz'a 2 bin TL, ikinci Ayşe Çelik'e 1200 TL, üçüncü Nimet Gök'e 800 TL para ödülü verildi. Yarışmada dereceye giremeyen yarışmacılar Ayşe Arık ve Büşra Keleş'e Gündoğmuş Belediyesi tarafından teselli ödülü verildi. Geçen yıl yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışmasında Gazipaşa'dan Güler Kaptanoğlu birinci olmuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!