Gündoğdu'ya 1 Mayıs daveti

Güncelleme Tarihi:

Gündoğduya 1 Mayıs daveti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 12:58

Gündoğdu'ya 1 Mayıs daveti

Haberin Devamı

Memiş Sarı: 150 bin kişinin katılmasını bekliyoruz

İZMİR'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tüm hazırlıklar tamamlandı. Alsancak Gündoğdu Meydanı, yarın (salı) işçi ve emekçileri ağırlayacak. Tertip Komitesi Başkanı Memiş Sarı, geçen yıl 70 bin kişinin 1 Mayıs'a katıldığını hatırlatarak bu yıl meydana 150 bin kişi beklediklerini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (türk-iş) tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için tüm hazırlıkları tamamladı. Binlerce işçi ve emekçi, yarın (salı) Gündoğdu Meydanı'nda olacak. Toplanmalar, 4 farklı noktada yapılacak. KESK ve DİSK korteji, Konak'ta saat 10.00'dan itibaren buluşacak. Siyasi partiler ise Kültürpark'ın Lozan ve Montrö kapılarında toplanacak. Türk-İş ve bağlı sendikaların adresi bu yıl da değişmedi. Türk-İş, limanda toplanarak, Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü de 1 Mayıs kutlamaları için gerekli tedbirleri aldı. Gündoğdu'ya girişler her yıl olduğu gibi bu yıl da oluşturulan arama noktalarından geçtikten sonra sağlanacak. Gündoğdu'ya girişler için 3 arama noktası oluşturuldu. Karşıyaka'dan vapurla alana gelecekler için vapur iskelesine yakın bir yerde kontrol noktası kuruldu. Yine Konak'tan gelenler de belirlenen arama noktalarından geçip alana girecek. Bir diğer kontrol noktası ise Kıbrıs Şehitleri yönünden gelenler için kurulacak.

ALANDA TOPLANMA SAAT 13.00'TE

Katılımcılar, Gündoğdu Meydanı'nda saat 13.00'ten itibaren toplanacak. Alana, pankartları taşımak için takılan tahtalar alınmayacak. Onların yerine plastik ve alüminyumlar tercih edilecek. Sendikalar, gerekli uyarıları yaptı ancak bu bilgiden haberi olmayanlar için de giriş noktalarında gerekli girişimlerde bulunulacak. Kortejlerde, her sendikanın kendi görevli temsilcisi olacak. Aynı zamanda arama noktalarında Tertip Komitesi tarafından belirlenen görevliler kalacak. Her kapıda mutlaka görevliler olacak. İnsan Hakları ve Çağdaş Hukuçular Derneği de kapılarda hukuksal anlamda bir sorun yaşanmaması için gözlem yapacak. Saat 14.00'te de konuşmalar başlayacak. Tertip Komitesi tarafından hazırlanan ortak metin alanda okunacak, talepler sıralanacak. 1 Mayıs törenleri, Bandista müzik grubu tarafından verilecek konserle son bulacak.

'150 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ'

Tertip Komitesi Başkanı Memiş Sarı, 1 Mayıs için 150 bin kişinin alana gelmesini beklediklerini söyledi. Sarı, şöyle dedi:

"Olaysız, barış içerisinde bir etkinlik yapacağız. Emekçilerin 1 Mayıs'tan 24 Haziran'a kadar olacak bu önemli yürüyüşte, Gündoğdu Meydanı'nı dolduracağını, şimdiye kadar olan tüm 1 Mayıs etkinliğinden daha kitlesel bir program olacağını düşünüyoruz.  Burada ezilenlerin, sömürülenlerin, iş cinayetlerine kurban gidenlerin yaşadıkları sorunları anlatacağız. 24 Haziran öncesi  demokrasi ve özgürlük taleplerimizi haykıracağız. OHAL sürecinde kitlesel 1 Mayıs'ı kutlamak, iktidara bir mesaj olacak. Tüm yok edilenlerin, mazlumların, kanun hümünde kararname ile ihraç edilenlerin, taşerona kadro vaadiyle dışarda kalanların da bu 1 Mayıs'ta sesi, soluğu olacağız. Her ne kadar tahrik bile olsa, olumsuz bir durumun yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bu 1 Mayıs'ın kitlesellikle demokrasi tarihine geçmesini istiyoruz. Geçen yıl 70 bin kişi 1 Mayıs'a katılmıştı. Bu yıl 150 bin kişiyi bekliyoruz."

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!