Gündoğan: Karar verirken zorluk çekmedim

Güncelleme Tarihi:

Gündoğan: Karar verirken zorluk çekmedim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 15:35

Alman Milli Takımı'nın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde dün akşam Belçika ile oynadığı karşılaşmada Almanya forması giyerek ilk kez milli olan Türk kökenli futbolcu İlkay Gündoğan, uzun zaman önce aldığı Alman Milli Takımı forması giyme kararının gerçekleşmesinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da oynayan İlkay, bugün yaptığı açıklamada, milli takım seçimi konusunda hiç bir zaman zorluk çekmediğini belirterek, “Alman Milli Takımı'nda oynamaya uzun zaman önce karar vermiştim. Bu gerçekleştiği için de gururluyum” dedi. 

Belçika maçında sahaya çıkarken heyecanlandığını itiraf eden İlkay, milli takım forması giyebilmek için bundan sonra daha çok çalışacağını ifade etti.

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün, Belçika maçının 84'üncü dakikasında, Philipp Lahm'ın yerine oyuna dahil ettiği İlkay, ilk kez Almanya (A) Milli Takımı formasını da giymiş oldu.

Alman olması kadar Türk kökenli olmaktan gurur duyduğunu da ifade eden genç futbolcu, Türkiye'yi play-off maçlarında destekleyeceğini de kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!