Gündemdeki Soru: Neden kötü oynuyoruz?

Güncelleme Tarihi:

Gündemdeki Soru: Neden kötü oynuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gündemdeki soru

Moldova maçı ile grup eleme maçlarına başlayan millilerimiz, bu maçta farklı galibiyete rağmen oynadığı oyunla kamuoyunu tatmin edemedi. Daha sonra İsveç karşısında son saniye ve penaltı golü ile tek puanı kurtarırken, çarşamba gecesi Azerbaycan maçındaki kötü futbolu bir soruyu da gündeme getirdi.

Nedenler

Milli Takım neden kötü oynuyor? Hem kamuoyu hem de medyanın eleştirisine hedef olan ve gelecek maçlar için sağlıklı ve güvenilir bir portre çizemeyen Milli Takımımız'ın kötü futbolu için yapılan çeşitli yorumlar ilginç bazı savları da tartışmaya açıyor. İşte, Milli Takımımız'ın kötü futbolunun nedenleri...

Transferler

Bazı futbolcularımızın Avrupa'ya transferleri... Hakan Şükür, Arif ve Alpay'ın öncelikle kendi takımlarında kendilerini kanıtlama çabası, milli maçlara motivasyonu olumsuz yönde etkiliyor. Bu etkilenme, son Azerbaycan maçında açıkca görüldü.

Konsantre yok

Milli Takımda misyonunu tamamlamış bazı futbolcular, geçmişteki milli maç heyecan ve çoşkusunu artık aynı oranda yaşamıyorlar. Ve sonuçta milli maçlara Avrupa'da oynayan arkadaşları gibi gerektiği gibi konsantre olmakta zorlanıyorlar.

Güneş’e büyük görev

Lig ve Avrupa Kupası maçları arasına sıkışan milli karşılaşmalar medyada gereken ilgiyi görmüyor. Bu da milli takımdaki futbolculara aynen yansıyor. Üstelik milli maçlar takvimindeki uzun aralar, milli futbolcuların milli takıma sıcak yaklaşımlarını engelliyor. Ve burada da teknik direktör Şenol Güneş'e büyük görevler düşüyor. Güneş, bu konuda başarılı mı?

Zaman en iyi ilaç

Hatırlatmakta yarar var. Grup eleme maçlarının Mart ayına dek tatile girmesi Milli Takımımız için en iyi ilaç olacak. Ve bu uzun zaman diliminde sorunlar çözülürse, liderliğine rağmen Milli Takımımız üzerinde yoğunlaşan şüpheler de dağılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!