Zorla senet imzalatmaya 8’er yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Zorla senet imzalatmaya 8’er yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 14:42

SAMSUN’da yaptıkları trafik kazası nedeniyle oluşan maddi hasarı karşılamayan arkadaşlarının babasını kaçırarak bir kulübeye götüren ve zorla 4 bin TL’lik senet imzalatmaktan yargılanan İsmail Gül (31) ile arkadaşı Hamza Kanbay (40), 8’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen Şubat ayında meydana geldi. İşsiz olan Ercan Boğa (38) bir işi için arkadaşı İsmail Gül’den kendisini otomobille Atakum İlçesi’ne götürmesini istedi. Gül’ün kullandığı otomobille yola çıkan iki arkadaş Atatürk Bulvarı’nda direksiyon hakimiyetini kaybedip aydınlatma direğine çarparak maddi hasarlı hasarlı trafik kazası yaptı.

Kaza sonrasında otomobilde oluşan 3 bin 500 TL’lik masrafı Boğa kendisinin karşılayacağını söyledi. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen Ercan Boğa, parayı ödemeyip ortadan kayboldu. Bunun üzerine İsmail Gül ile arkadaşı Hamza Kanbay, Boğa’nın babası olan Cemal Boğa’yı (61) kaçırarak şehir dışında bir kulübeye götürdü. Burada ölümle tehdit ettikleri Cemal Boğa’ya zorla 4 bin TL’lik senet imzalatan iki arkadaş, şikayet üzerine yakalandı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gül ile Kanbay, Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Seneti Cemal Boğa’nın kendi rızasıyla verdiğini ileri süren sanıkların her birine mahkeme 8’er yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!