Zonguldak'ta selin bıraktıkları temizleniyor

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta selin bıraktıkları temizleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 14:38

Zonguldak'ta dün heyelan ve su baskınlarına neden olan sağanağın ardından belediye ve Karayolları ekiplerince temizlik çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Ağaç dallarının Asma Mahallesi'ndeki köprünün altında set oluşturması sonucu Asma Deresi'nin taşması nedeniyle belediye ekipleri, derenin çevresinde ve köprülerde onarım çalışması başlattı.

Mahalle sakinleri ile belediye ekipleri, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye ederek, hasar görmeyen eşyayı temizlemeye çalışıyor.

Belediye ekipleri de mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri ve moloz yığınlarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaşımda aksama sürüyor

Mithatpaşa Mahallesi İkincimakas mevkisinde hasar gören köprü güvenlik amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Karayolları ekipleri, bazı bölümlerinin çökmesi nedeniyle ulaşımın tek şeritten sağlandığı Zonguldak-Ankara karayolunda, kazaları önlemek için önlem aldı.

EnerjiSa ekipleri de enerji kesintisi yaşanan bölgelerde, belediye ekipleri de isale hatlarında arızaları gidermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Selin taşıdığı moloz yığınları ve pet şişelerden oluşan evsel atıkların, Zonguldak Limanı'nda kirliliğe yol açmasının ardından belediye ekipleri de temizlik çalışması başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!