Zonaro’nun başyapıtı ’Galata’ 250 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

Zonaro’nun başyapıtı ’Galata’ 250 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Yirmi altıncı kuruluş yılını kutlayan Antik AŞ, 250. müzayedesini gerçekleştiriyor. Müzayedede son derece değerli, "müzelik" nitelikteki tablolar satışa sunulacak. 4 Kasım 2007 Pazar günü saat 14.00’te Swissotel’de yapılacak olan müzayedede ünlü oryantalistlerin ve Türk resminin kilometre taşlarının eserleri satılacak.

Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro’nun "İstanbul" konulu bir başyapıtı ile Leonardo de Mango ve Fabius Brest’in İstanbul konulu çalışmaları, Sami Yetik’in "Kartopu" isimli ünlü natürmortu ve "Medrese" konulu yapıtı, İstanbul peyzajlarının bir numaralı ismi Hoca Ali Rıza’nın tablosu, Hikmet Onat’ın İstanbul konulu eserleri, İbrahim Çallı’nın meşhur "Manolyalar"ı, Türk sanatında natürmort denince ilk akla gelen isim olan Mahmud Cuda’nın "Elmalar"ı, Naci Kalmukoğlu’nun "İstanbul" tablosu ve benzersiz bir nü çalışması, Vecihi Bereketoğlu’nun ünlü "Harman"ı sanatseverlerin büyük çekişmesine sahne olacak.

Müzayedede Şefik Bursalı, Halil Paşa’nın, Ali Sami Boyar, Cemal Tollu, Ali Çelebi, Fikret Mualla, Cevat Dereli gibi Türk resminin en ünlü isimlerinin eserleri de satılacak. Turgay Artam tarafından yönetimecek olan müzayedenin eserleri Antik AŞ’nin internet sitesinde ve 26 Ekim-4 Kasım 2007 tarihleri arasında Antik Palace’da görülebilir.

Müzayede, tuğralı gümüş koleksiyonu, Osmanlı sarayı için yapılan murassa mücevherler, Tophane eserler, Halid Naci imzalı Yıldız porselen vazolar da satılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!