Zona Hastalığı nedir? Zona Hastalığı belirtileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Zona Hastalığı nedir Zona Hastalığı belirtileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 14:17

Zona, yarattığı etkiler nedeniyle birçok kişinin merakla araştırdığı hastalık türleri arasında yer almaktadır. Bağışıklık sisteminin önem arz ettiği Zona Hastalığı'nda, stres gibi faktörler bu hastalığın oluşmasına neden olabilmektedir. Peki, Zona hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilen hastalık türü hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Genelde kaşıntı, ağrı ve kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıkan Zona Hastalığı, bağışıklık sisteminin çökmesinden faydalanmaktadır.

Halk arasında gece yanığı olarak bilinen Zona herpes zoster virüslerinin sebep olduğu ciddi bir deri hastalığı nedenidir. Diğer bir ismi de kuşak hastalığıdır. Zona hastalığı, travma, stres, Üzüntü Depresyon ve Bağışıklık sistemini düşüren faktörler zona geçirilmesine neden olabilir. Zona hastalığı virüsünü uyandırıp aktifleştiren neden bilinmemektedir. Vücudun enfeksiyonlarla baş etmesini sağlayan bağışıklık sistemindeki bir güçsüzlük virüsün çoğalmasına ve sinir boyunca deride yayılmasına neden olur. Çocuklar bile Zona geliştirebilmesine rağmen, genellikle 50-60 yaşın üzerinde insanlara zona hastalığı sıklıkla rastlanır.

Haberin Devamı

Bu hastalığı, travma, stres gibi faktörler geçirilmesine neden olabilir. Su çiçeği (Herpes Zoster) bu hastalığı geçiren hemen hemen herkes ve genellikle ergen yaş sonrasında (60-65) yaş üzeri insanlarda görülen bir hastalıktır. Zona hastalığı en fazla vücudun sırt, göğüs, boyun, bel, karın, yüz, kafa ve kalça bölgelerinde ortaya çıkan şiddetli ağrılara neden olan bir hastalıktır.

Şikayetleri ve Bulguları: şiddetli ağrı ve deride yanık benzeri kızarıklık ve kaşıntı

Tanısı için neler yapılmalıdır: Bir Enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya Dermatoloğa muayene olunmalıdır.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır: Bağışıklık sistemi güçlü tutulmalıdır. Antiviral tedavi yanında şiddetli ağrı için ağrı kesiciler verilir.

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir: Bağışıklık sistemi güçlü tutulmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!