‘Ziyaretçi kaydını birileri değiştirdi’

Güncelleme Tarihi:

‘Ziyaretçi kaydını birileri değiştirdi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

Temizlik ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, komploya maruz kaldığını, konuyla ilgili tutuklu bulunan Türker Horoz’un adının ziyaretçi defterine sonradan eklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü döneminde ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, 19 Haziran’da savcılığa verdiği ifadede, “Büyük bir komployla karşı karşıya” olduğunu söyledi. Soruşturmanın kurgulardan ibaret olduğunu öne süren Özdemir’e, temizlik ve güvenlik ihaleleriyle ilgili konuşmaları soruldu.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet savcısı Cemil Tuğtekin’in sorguladığı Özdemir’e, Türker- İlker Horoz ile Remzi Çapar’ın kurduğu şirketlere bilgi aktarıldığı hatırlatıldı. Özdemir “Daha önce hakkında işlem yaptığımız için Çapar’ı ismen tanıyorum. Horoz kardeşleri ise işadamları kimlikleriyle, Türker Horoz’u Kayserispor yönetici olması nedeniyle tanıyorum” dedi.

Asılsız ihbarlar

Özdemir’in Kayseri’de görev yaptığı dönemdeki Özel Kalem Müdürü, Türker Horoz’u arayıp, “Ağa aradı, Ankara’ya geldiğinde uğramanı istedi” demiş, bu konuşma dinlemeye takılmıştı. Savcı Tuğtekin, Özdemir’e bu konuyla ilgili sorular yöneltti. Özdemir, ifadesinde şunları söyledi:
“Telefonla konuştuğum doğru. O tarihlerde benim hakkımda sayfalarca iftira dolu ihbar mektupları gönderiliyordu. Beni çok rahatsız eden bu dayanaksız mektuplardan bunalmıştım. Telefon konuşmamda Türker’in ağzından ihbarların kimden kaynaklandığını öğrenmeye çalıştım. Şube Müdürü hakkındaki sözlerim de yine bu maksatlıydı.”

Kayseri Emniyet Müdürlüğü temizlik ihalesinin muhammen bedelinin önceden bir firmaya söylendiği iddiasını ise Özdemir şöyle yanıtladı: “Temizlik ihalesiyle ilgili olarak da kimseye rakam sorduğumu hatırlamıyorum.”

Bilgisayara bakılsın

Komisyon kararının açıklandığı gün Türker Horoz’un kendisini ziyaret ettiğine ilişkin ziyaretçi kabul defteri ve bilgisayarda kayıt bulunduğunun söylenmesi üzerine ise Özdemir şunları söyledi: “Ziyarete gelenlerin isimleri yazılır ama her gelen ziyaretçiyi kabul etmem. Ben bir komploya maruz kaldığım ve hatırlamadığım bu görüşme ziyaret kayıtlarının bilgisayar ve ziyaretçi defterine sonradan kasten yazıldığını düşünüyorum. Tüm kayıtlar incelensin.”

Midesinde bir sorun var

Haberin Devamı

ANKARA Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, yakalama kararına dün Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Tanık dinleme taleplerinin reddedildiğini söyleyen avukat, İbn-i Sina Hastanesi’ndeki Özdemir’in tansiyon nedeniyle mide sorunu yaşadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!