Zıvanadan çıkınca

Güncelleme Tarihi:

Zıvanadan çıkınca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sinir krizinin eşiğindeki adamların ortalığı cesetlerden temizlemek için uğraştığı ‘‘Hiç Hesapta Yokken’’ bugün gösterime girdi. Filmin boğucu atmosferini dayanılır kılan tek unsur ise Cameron Diaz'ın varlığı.

Oyuncu Peter Berg'in yazıp yönettiği ilk film olan ‘‘Hiç Hesapta Yokken’’ (Very Bad Things), uçuk kaçık bir kara mizah denemesi. İkinci bir ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’ vakasıyla karşı karşıya olduğumuz söylenebilir. Ancak mizah anlayışı benzer olsa da, yeni filmimiz bir hayli cinai. Bu açıdan ‘‘Mezarımı Derin Kaz’’ı andırıyor. Filmde, hiç hesapta yokken işlenen cinayetler ve cesetleri ortadan kaldırma çabası içindeki birtakım erkekler var. Belli ki, yapımcılar ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’den sonra Cameron Diaz'ın bu filme de yakışacağını düşünmüşler; Diaz, ‘‘Hiç Hesapta Yokken’’de de başrolü oynuyor ve evlenmek üzere olan Laura Getty'yi canlandırıyor. Ama film asıl beş erkek karakter etrafında dönüyor: Laura'nın evleneceği Kyle Fisher (Jon Favreau) ve erkek arkadaşları. Kyle hayatının kadını olan Laura'yla evlenmeden önce erkek arkadaşları, Amerikalı bütün beyaz erkekler gibi onun onuruna bir bekárlığa veda partisi düzenlemeye karar verir. Las Vegas'ta yapılacak bu partide, bu tür partilerin vazgeçilmez unsurları; içki, uyuşturucu ve striptizci kız bulunacaktır. Felekten bir gece çalalım derken başlarına çok kötü işler gelir. Aksilikler ve cesetler üst üste yığılmaya başlar.

Damat adayını oynayan Jon Favreau ABD'de çok sevilen komedi dizisi ‘‘Friends’’in oyuncularından. Çevirdiği filmler arasında bizde de gösterilen ‘‘Deep Impact /Derin Darbe’’ de bulunuyor. Onun zıvanadan çıkmış arkadaşları arasında tanıdık bir yüz var: ‘‘Gülün Adı’’nda Sean Connery'nin çömezini oynayan, daha sonraları ‘‘True Romance/Çılgın Romantik’’, ‘‘Interview with a Vampire/Vampirle Görüşme’’ ve ‘‘Broken Arrow/Kırık Ok’’da izlediğimiz Christian Slater.

Filmin yönetmeni Peter Berg'e gelince; 1964 New York doğumlu, televizyon dizilerinde oynamış. Sinemada yirmiye yakın rolü var. Parladığı ilk çalışması, John Dahl yönetiminde Linda Fiorentino ile başrolleri paylaştığı ‘‘The Last Seduction’’ (1994). Diğer filmleri arasında ‘‘Late for Dinner’’, Samuel L. Jackson ve Jeff Goldblum'la ‘‘The Great White Hype’’ ve Sylvester Stallone ve Robert De Niro'yla ‘‘Copland’’ bulunuyor.

‘‘Hiç Hesapta Yokken’’ hakkında yabancı basında çıkan eleştiriler, bayılanlar ve nefret edenler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ne diyelim, ‘‘Ah Mary, Vah Mary’’de kasıklarını tuta tuta gülenler olmuştu... Eminiz bunda da olacaktır. Vahşete mizahla yaklaşan yeni film türünden hoşlananlara...

HİÇ HESAPTA YOKKEN

VERY BAD THINGS

Yönetmen: Peter Berg

Senaryo: Peter Berg

Görüntü: David Hennings

Müzik: Stewart Copeland

Oyuncular: Christian Slater (Robert Boyd), Cameron Diaz (Laura), Jon Favreau (Kyle), Daniel Stern (Adam), Jeanne Tripplehorn (Lois), Jeremy Piven (Michael), Leland Orser (Charles Moore)...

1998 ABD yapımı, 100 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!