Zirve Yayınevi davası 21 Kasım'a ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Zirve Yayınevi davası 21 Kasıma ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 20:02

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetinin 12. duruşmasında, tanıklar Yıldız Özdemir ile Ebubekir Öktem dinlendi. Duruşma 21 Kasım'a ertelendi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanıklardan Yıldız Özdemir'in dinlendi. Özdemir'in sorulara verdiği cevapları yeterli bulmayan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gürtekin, Yıldız Özdemir'e hitaben, "Burada milliyetçi görüşlü bir kişinin tamamen zıt görüşlü kızlar kullanılarak bu suça yönlendirilip yönlendirilmediğini araştırıyoruz. Emre Günaydın MHP'ye yakın, Turna I. ise DTP'ye yakın kişiler." dedi.

Bunun üzerine tanık Yıldız Özdemir, Turna I. ile yaklaşık 10 yıldır arkadaş olduklarını,Emre ve Turna ile siyasi konuları görüşmediklerini söyledi.

Mahkemede Özdemir'e, Emre ile 6 ay içerisinde 186 görüşme yapıldığının hatırlatılması üzerine Özdemir, Emre'yle bu kadar görüşmediğini söyledi.

Yıldız Özdemir'in dinlenmesinin ardından diğer tanık Ebubekir Öktem dinlendi.Öktem sorulan soruların büyük kısmına 'hatırlamıyorum' şeklinde cevap verince, mağdur avukatları her iki şahıs hakkında da yalancı tanıklıktan işlem yapılmasını talep etti.

Mahkeme, konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takdirine havale ederken, adli emanette bulunan deliller de mahkeme salonunda açılarak incelendi. Duruşmada tanıklardan Varol Bülent Aral hakkında, iftira suçundan suç duyurusunda bulunulurken,duruşmanın öğleden sonraki bölümünü takip edenler arasında Hrant Dink cinayeti zanlısı Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un da bulunması dikkat çekti.Turgut'un duruşmada mağdur avukatlarıyla da görüştüğü görüldü.
Duruşma 21 Kasım tarihine ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!