Zırhlı çete operasyonuna 6 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Zırhlı çete operasyonuna 6 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 12:56

İZMİR ve çevresinde ‘cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları’ gerekçesiyle komando timleriyle zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonla çökertilen aralarında Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı A.B.'nin de bulunduğu 30 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Sabah 05.00'e kadar devam eden sorgulama sonunda CHP eski Meclis Üyesi M.K., Göztepe Kulübü eski Başkanı D.F.Y.'nin bulunduğu 6 kişi tutuklandı. A.B., M.K. ile birlikte 9 kişi adli kontrol altına alındı. Bu kişiler her hafta bulundukları yerdeki karakola gidip imza atacak.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir ve ilçelerinde ‘cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları’ bilgisini aldığı gruba yönelik takip başlattı. Ekiplerin 6 ay sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Çeşme ilçesi merkezli Şafak Operasyonu'na başlandı ve Konak, Gaziemir, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ilçeleriyle Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 30 ev ile işyerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Komando timlerinin ve zırhlı araçların kullanıldığı operasyonda, aralarında Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı A.B., eski başkan yardımcısı M.K., Göztepe Kulübü eski başkanları D.F.Y. ve M.K.'nin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Avusturya yapımı Uzi'nin geliştirilmiş modeli olarak tanımlanan otomotik tabanca, biri Glock 8 tabanca, 500 mermi bunlara ait mühimmat ile çek ve senetler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından 30 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan 30 kişiden 18'i tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Saaat 05.00'e kadar süren ifadelerin ardından mahkeme göztepe Kulubü eski başkanlarından M.K., D.F.Y., İ.A., B.Y., M.Y. ve U.Ö., tutuklandı. Mahkeme aralarında Ülkü Ocakları Ege Bölge Eski Başkanı A.B., yardımcısı M.K.'nin de bulunduğu 9 kişiye de adli kontrol cezası verdi. Bu kişiler her hafta bulundukları yerdeki karakola gidip imza atacak. Cumhuriyet Savcısı serbest bırakılanlar için tutuklanmaları istemiyle bir üst mahkemeye itiraz edeceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!