Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 09:32

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı için hazırlanan sınava dahil olan vatandaşlar, kurumun yapacağı sonuç açıklamalarına kilitlendi. İdari ve mühendislik alanlarından sınava dahil olan adaylar, genel kültür, genel yetenek başta olmak üzere yabancı dil ve alan bilgisi gibi alanlardan testlere yanıt verdi. Peki, sınavın tamamlanmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesiyle birlikte sorgulanmaya başlanan Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları için geri sayım başladı. Yazılı sınavda 100 üzerinden 60 ve daha yüksek puan alarak değerlendirmeye tabi tutulacak olan adaylar, sözlü mülakata çağrılma hakkını kazanacak. Peki, Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Bünyesine yapacağı 100 uzman yardımcısı alımı için sınav açan Ziraat Bankasının sınav sonuçları, 11 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen sınavların ardından merak konusu olmuştu. Üzerinden 1 ay geçen sınavın sonuçları için henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

YAZILI SINAVDA BAŞARILI OLANLAR SÖZLÜ MÜLAKATA ALINACAK

Yazılı sınavda değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak olup başarılı olmak için adayların 100 puan üzerinden 60 ve daha yüksek puan almaları gerekmektedir. Yazılı sınavdan 60 ve üzeri puan almak mülakata çağrılmak için tek koşul olmayıp, ön koşullardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

En yüksek puanlı adaydan başlayarak, her bir alan için ihtiyacın 4 katı aday (son adayla aynı puanı alan adaylar dahil) mülakata çağırılacaktır.

Sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Yazılı sınav sonucuna itiraz, Anadolu Üniversitesi sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” doldurularak, sınav sonucunun açıklanma tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ve sayfada yer alan süreç takip edilerek yapılabilecektir.

Mülakata çağırılmak üzere kontenjana giren adaylar Bankamızın www.ziraatbank.com.tr internet sitesinde ilan edilerek mülakata davet edilecektir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Mülakata hak kazanan adaylara mülakat tarihleri, yerleri ve adayların yanlarında getirmesi gereken belgeler www.ziraatbank.com.tr internet sitesinde duyurulacaktır.

Mülakatta 60’ın altında puan alanlar başarısız sayıldıklarından başarı sıralamasına dahil edilmeyecek ve bu adaylar için nihai başarı notu hesaplaması yapılmayacaktır.

Mülakatta 60 ve üstünde puan alan adayın yazılı sınav puanı ile mülakat notunun aritmetik ortalaması alınarak oluşturulacak not adayın nihai başarı notu olacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar, her bir sınav alanı için nihai başarı notu en yüksek olandan aşağı doğru sıralanacak ve ihtiyaç duyulan kontenjan kadar aday istihdam edilmek üzere Bankamız internet sitesinde ilan edilecektir.

Adayların sözlü sınav sırasında gösterdikleri performansa göre alınması planlanan sayının altında veya üzerinde aday istihdam edilebilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!