"Zir Vadisi krokisi Mustafa Dönmez'in el ürünü"

Güncelleme Tarihi:

Zir Vadisi krokisi Mustafa Dönmezin el ürünü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 13:04

Ergenekon Davası’nda Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilen 5 sayfalık raporda, Zir Vadisi krokisinin üzerindeki yazı ve rakamların tutuklu sanık Mustafa Dönmez’in eli ürünü olduğu ifade edildi. Duruşmada eski Yüzbaşı Özcan Tozlu, ’tanık’ olarak dinleniyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 65’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın 218. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada bu davada tutuksuz yargılanan Odatv Davası’nın tutuklu sanığı Yalçın Küçük ile diğer tutuksuz sanık Güler Kömürcü de hazır bulundu. Duruşma eski Yüzbaşı Özcan Tozlu’nun tanık olarak dinlenmesi ile devam ediyor.

ZİR VADİSİ KROKİSİ

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nin yazısı üzerine, Zir Vadisi’ne ilişkin krokinin ve ajandadaki yazının tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez’in eli ürün olup olmadığının tespitine ilişkin talebe Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan cevap geldi. Sanık Mustafa Dönmez’de ele geçirildiği iddia edilen lacivert deri kapaklı, iç sayfalarında siyah ve kırmızı renkli mürekkepli kalemlerle yazılmış el yazılarının bulunduğu ’Aselsan’ adlı ajanda ile Dönmez’in el yazı örneklerinin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Laboratuvarı tarafından incelendiği ifade edildi. 5 sayfalık raporda, inceleme konusu ajandanın 8. sayfasında bulunan krokinin Mustafa Dönmez’in eli ürünü olup olmadığının, bu sayfada yer alan tüm yazıların aynı cins ve türdeki mürekkepli kalemle yazılıp yazılmadıklarının araştırılmasının istendiği belirtildi.

ADLİ TIP: DÖNMEZ’İN EL ÜRÜNÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Raporun inceleme ve sonuç bölümünde, "İnceleme konusu ajandanın 8. sayfasında yer alan kroki içeriğindeki ’ANK’, ’ALPET’, ’AYS’, ’Y.KENT’, ’RELED’, ’B’, ’12A’, ’16A’ ve ’002’ yazı ve rakamlar ile Mustafa Dönmez’in mukayese yazı ve rakamları arasında tersim biçimi, işleklik derecesi, alışkanlıklar, istif, eğitim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi bakımından uygunluk ve benzerlikler saptandığından söz konusu yazı ve rakamların Mustafa Dönmez’in eli ürünü olduğu tespit edildi" denildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Kroki bölümünde bulunan siyah renkli yazılar ile sayfanın diğer bölümlerinde bulunan siyah renkli yazılar ve rakamların aynı fiziki evsafta kalemle oluşturulmuş oldukları, yine krokideki kırmızı renkli şekiller ile sayfanın diğer bölümlerinde bulunan kırmızı renkli yazı ve rakamların aynı fiziki evsafta bir kalemle oluşturulmuş oldukları sonucuna varıldı."

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Yarbay Mustafa Dönmez’den ele geçirildiği iddia edilen krokiden yola çıkılarak 2009 yılında yapılan kazılarda Ankara Zir Vadisi’nde çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!