Zimmetçi kooperatif başkanına 4 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Zimmetçi kooperatif başkanına 4 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 13:34

SAKARYA’nın Geyve Belpınar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Rafet A., Orman Şefliği'nden gelen paraları bankadan çektiği halde üyelere dağıtmadığı iddiasıyla, ‘zimmet’ suçundan yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara çıkan davaya konu olay, Belpınar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi'nin 2001- 2002 yılları arasına ait hesaplarının incelenmesi sonrasında ortaya çıktı. İncelemede Kooperatif Başkanı Rafet A.'nın 2001 yılında Geyve Orman İşletmesi tarafından hak ediş olarak Ziraat Bankasına kooperatif hesabına yatırılan 31 bin lirayı bir üye ile birlikte çekerek, üyelere dağıtmak yerine zimmetine geçirdiği öne sürüldü. Sayıştay tarafından yapılan incelemede de, başkan Rafet A.'nın 31 bin lirayı bankadan çektikten sonra nereye harcadığı tespit edilemedi.

Kooperatif başkanı Rafet A. suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme tanıkların da dinlenmesinden sonra Rafet A'ya zimmet suçundan önce 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti daha sonra 6'da 1 oranında indirim yaparak, cezayı 4 yıl 2 aya indirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!