Zile'den kaçırılan öğrenci Ankara'da bulundu

Güncelleme Tarihi:

Zileden kaçırılan öğrenci Ankarada bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 16:53

Tokat'ın Zile İlçesi'nde, yaklaşık 4 ay önce okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 9 yaşındaki kız çocuğu, Ankara'da bulundu. Küçük kızı kaçırdığı ve tecavüz ettiği iddia edilen bir akrabası, tutuklandı.

30 Eylül 2005'te eğitim gördüğü Zile Tansu Çiller İlköğretim Okulu'ndan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan S.A'nın ailesinin başvurusu üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, küçük kızı bulmak için ilçede geniş çaplı araştırma başlattı.

Soruşturmayı il dışında da sürdüren ekipler, bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, 3. sınıf öğrencisi S.A'yı Ankara'da bularak ailesine teslim etti.

Polis yetkilileri, küçük kızı kaçırdığı ve tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve akrabaları olduğu bildirilen Hasan K'nin (35) çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Zile Kapalı Cezaevi'ne konulduğunu bildirdi.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, Hasan K'nin ailesinden bazı kişilerin de ifadelerinin alındığını belirtti.

Küçük kızın ise bir ilaç koklatılarak uyutulduğunu, ilçede bir süre tutulduktan sonra da Ankara'ya götürüldüğünü söylediği öğrenildi.

Kaçırılan S.A'nın babası Fevzi A, şunları söyledi:

“Çocuğumu kaçıranlar akrabamız. Onlardan hiç şüphelenmedim. Benimle haftalarca kızımı aramaya çıktılar. Kızıma tecavüz etmiş. 4 aydır annesi de ben de deli gibi gezdik. Perişan olduk, annesi sinir hastası oldu.”

Anne Çeşmi A. ise kızının bunalıma girdiğini ve tedavi olması gerektiğini belirterek, “Aileler ve okulda öğretmenler dikkatli olsun. Bizim kızımızı yaktılar, kimsenin çocuğu yanmasın. 4 aydır dünyamız karardı. Ama şimdi çok mutluyum. Kızım sağ salim geldi ya dünyalar bizim oldu” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!