Zil çaldı, tatil baÅŸlıyor

Güncelleme Tarihi:

Zil çaldı, tatil başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2002 12:21

Uzmanlar, ilk ve orta öğretimde yarın son ders zilinin çalmasıyla birlikte başlayacak 15 günlük yarıyıl tatilinde, çocukların karne stresinden uzaklaşıp eğlenmeleriniönerirken, bu süre içinde tiyatro, sinema ve çeşitli şovların düzenleneceği etkinlikler, küçük konuklarını bekliyor.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi (MÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayla Oktay, tatilin dinlenme zamanı olduğunu belirterek, birinci önceliğin eğlenceye verilmesi gerektiğini söyledi. Ailelerin karneleri çok iyi olmasa da çocuklarına tatili "haram etmemeleri" gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oktay, karnenin çocukların sadece öğrendiklerinin bir bölümünün değerlendirildiği bir gösterge olduğunu sözlerine ekledi.
     
SÄ°NEMALAR CIVIL CIVIL...
     
Bu arada, yarıyıl tatili, tiyatrodan sinemaya uzanan geniş bir yelpazede çocukları sanatla buluşturacak.  

Sinemalarda bu hafta "Atlantis: Kayıp İmparatorluk" adlı animasyon film ve hem çocuklara hem büyüklere hitap eden Jean Reno'nunoynadığı "Çılgın Konuklar" adlı komedi filmi vizyona giriyor. 

Kitabı çok tutulan "Harry Potter; Felsefe Taşı" adlı filmi  göremeyen minikler için de 15 günlük tatil bir fırsat olacak.  

OYUNLARDAN OYUN BEÄžENÄ°N


Çocuklar  tiyatrodan da yana şanslı... Gerek devlet ve şehir tiyatroları, gerek özel tiyatrolarda çocuklar için birbirinden ilginç ve çok sayıda oyun var. 

Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda, 9-10-16-17-23-24 Şubat'ta "Akıl Adası", Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde "Beyaz Dişler Ülkesi", Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde  "Kurbağa Prens" perde açıyor.  

Bakırköy Belediye Tiyatroları "Masal" adlı oyunu Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 9-10-23-24 Şubat'ta, Altan Erbulak Sahnesi'nde 16-17 Şubat'ta, Avcılar Belediye Tiyatrosu "Mavi Kuş" adlı oyunu Barış Manço Kültür Merkezi'nde 12-16 Şubat'ta "Uzaylı Yumurcak" adlıoyunu aynı yerde 15-17-19 Şubat'ta sunacak. Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) tarafından sahnelenen "Oz Büyücüsü" adlı oyun, MSM Fenerbahçe Sahnesi'nde 9-16 Şubat'ta sahnelenecek. 

Ä°stanbul Devlet Tiyatrosu "GökkuÅŸağı Masalı" adlı oyunu Taksim Sahnesi'nde 10-16-24 Åžubat'ta, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatroları Harbiye Muhsin ErtuÄŸrul Sahnesi'nde "Düşler Sirki BaÅŸlıyoor" adlı oyunu, Fatih ReÅŸat Nuri Sahnesi'nde "Kedi ile Palyaço" ve "Çöp Canavarı" adlı oyunları dönüşümlü olarak, Ãœsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Haydi Mars'a Gidelim" adlı oyunu, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Tembel MemiÅŸ" adlı oyunu, GaziosmanpaÅŸa Sahnesi'nde "Kedi Ä°le Palyaço" adlı oyunu, Ãœmraniye Sahnesi'nde de "Benim Küçük Yıldızım" adlı oyunu her cumartesi-pazar, miniklerle buluÅŸturacak. Â

Haberin Devamı

KARAGÖZ, PALYAÇO, SİHİRBAZ DA VAR 
     
Çocukların keyif alacağı diğer eğlenceli etkinliklerden Karagöz, Palyaço ve sihirbaz gösterileri de sömestr tatili boyunca izlenebilecek. 

Akbank Karagöz ve Kukla Tiyatrosu her cumartesi-pazar "Karagöz" gösterisini Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde sunarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı etkinlikleri kapsamında 9 Şubat'ta palyaço gösterisi, 10 Şubat'ta kukla gösterisi, 16 Şubat'ta Erdinç Demiray'ın sunduğu sihirbaz gösterisi, küçüklere neşeli saatler yaşatacak. 

Öte yandan "entelektüel minikler" için de birbirinden güzel hikaye ve masal kitapları mevcut.Delfin ile Marinet'in masal kitapları "Yağmur Yağdıran Kedi" ve "Kuğuların Türküsü" adı altında çocuklara sunulurken, Liana Daskova'nın yazdığı "İncili Terlikler" adlı hikaye kitabı, Bulgar edebiyatının önemli yazarlarından Elin Pelin'in masal ile gerçeği iç içe anlattığı "Yan Bibiyan" adlı kitabı, Uwe Tim'in altı asır önce bir korsanın gömdüğü hazineyi anlattığı "Olağanüstü Seyahat" adlı romanı, Tarık Dursun K.'nın torunu Almila için yazdığı "İyi Uykular Alara" adlı roman ve tabii Harry Potter'ın şimdilik toplam 5 bölümü yayınlanan maceraları, güzel bir tatil hediyesi olarak kitapçı raflarını süslüyor. 
     
SİHİRLİ KUKLALAR GEZEGENİNDEN DÜNYAYA 
     
Her biri diğerinden farklı ve şaşırtıcı 200 dev oyuncak karakterinin, harika ışık oyunları içerisinde görülmemiş sirk numaraları gerçekleştirdiği "Magic Puppet Planet Show-Sihirli Kuklalar Gezegeni Şovu", yepyeni kuklalarıyla 8-13 Şubat arasında Mydonose Showland'de tekrar sahneleniyor.
 
Olağanüstü ritmi ve müzikleri ile çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekecek bir şov olarak nitelendirilen Magic Puppet Planet Show,  aynı zamanda fuayede düzenlenecek "Çocuk Karnavalı"yla renklenecek. 

Paris'te 12 bin kişilik salonda 5 sezondur kapalı gişe oynayan, izleyenlerin de katılımının sağlandığı interaktif şov, tüm çocukların sahneye davet edildiği ve tüm karakterlerle dans ettiği "Fantastic Disco" ile son buluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!