Zihniyet işgali

Güncelleme Tarihi:

Zihniyet işgali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

“Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. Eskiden fiili işgal vardı, bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteniyor” diyen Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

- Öğreniyoruz ki, Milli Eğitim Bakanı 19 Mayıs kutlamalarından vazgeçiyor. Adama bak, sen kimsin? İnsanın tüyleri diken diken oluyor. 19 Mayıs’tan bu ülkeyi işgal etmek isteyenler rahatsız olur da, Ömer Dinçer sen neden rahatsızsın? Efendim ’üşüyorlarmış.’ Şu gerekçelere bakın! Milleti bu adam aptal yerine koyuyor, hakaret ediyor.

- Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. Eskiden fiili işgal vardı, bugün de zihinsel olarak işgal etmek isteniyor. Bu yapılan 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldırmaktır? 23 Nisan da gidecek. Daha sonra bunlar Kurban Bayramı’nı da iptal ederler. Bunlar Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini ortadan kaldırmak istiyorlar.

- Cumhuriyet kurulurken savaşan çocuklar üşümüyor muydu? Adam gibi de ki ’Şöyle kutlanmasını istiyorum.’ Niye ’millet üşüyor’ diyorsun? Milleti niye alet ediyorsun? Ayağında çamurlu postalı, yiyeceği olmayanların yürüttüğü bir Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını, anlamsız bir şeye dönüştürmeye çalışıyor. Hüseyin Çelik neydi ki bu ne olsun? Bunlara göre orada üşüyorlar. Senin bakanlarını, Başbakan’ını karşılamak için ilkokul çocukları sokaklara yığıldıkları zaman üşümüyorlar mı?

- 19 Mayıs kutlamalarının kaldırılması milli kurtuluş savaşını yapan iradeye bir başkaldırıdır. Bu mantık ’öğrenciler olmasa milli eğitimi ne güzel yönetiriz’ mantığından öte anlam taşımıyor. Bütün milli ve manevi değerlerimizin acımasız şekilde yozlaştırıldığını görüyoruz. Sadece cumhuriyeti, milli kurtuluş savaşını yapan iradeye başkaldırı var. Atatürk’e diyordur ki herhalde ’Ne diye çıktın ya Samsun’a.’ Bu zihniyet, milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı başkaldırıdır. Asıl karşı çıktığı nokta milletin egemenliği bağımsızlığıdır. Anlamsız hale bu yüzden dönüştürüyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!