Zihinsel engelli kardeşlerin dramı

Güncelleme Tarihi:

Zihinsel engelli kardeşlerin dramı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 09:26

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gökçekuyu köyünde, harabeyi andıran bir evde yaşayan zihinsel engelli 4 kardeş, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

1,5 yıl önce babalarını kaybettikten sonra annelerinin de evi terk etmesi üzerine ortada kalan Hatice (16), İbrahim (14), Cemal (11) ve Ömer Karaşahin (12), kendileri gibi zihinsel engelli olan babaanneleri 80 yaşındaki Zeynep Karaşahin ile birlikte, duvarları çatlayarak ayrılan, üzerinde yüründüğünde sallanan ve yıkılmak üzere olan evde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.   

Evde bulunan içi boş buzdolabı, ailenin yaşadığı sefaleti gözler önüne seriyor.
Çocukları amcası Muammer Karaşahin, kendisinin de 4 çocuğu bulunduğunu ve ekonomik durumunun iyi olmadığını belirterek, “Yağışlı günlerde geçici olarak benim evime sığınıyorlar. Perişan bir vaziyetteler. Bu evde yaşanmaz. Devletimizden bu çocuklara ve anneme yardım elini uzatarak insanca yaşam sürecekleri bir ev yaptırmasını bekliyoruz. Aç kalmamaları için de gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Komşularından Yüksel Akbak ise babaanne ve 4 çocuğun yıkılmak üzere olan bir evde oturduğunu belirterek, “Bulurlarsa yiyorlar, bulmazlarsa açlar.

Çocukların gittiği rehabilitasyon merkezindeki yetkililer sağ olsun yiyeceklerini gönderiyorlar ancak bu sefil hayatları daha ne kadar sürecek. Bu ailenin insanca yaşayacağı bir eve ihtiyacı var. Yetkililerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın yardım elini uzatmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!