Zeytinburnu'nda içinde LPG kamyonu olan gemi battı

Güncelleme Tarihi:

Zeytinburnunda içinde LPG kamyonu olan gemi battı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 01:09

Zeytinburnu açıklarında akşam saatlerinde bir gemi battı. Kartal-Zeytinburnu seferini yapan ve içinde 7 adet LPG yüklü kamyon bulunan ro-ro gemisinin 8 kişilik personeli kurtarıldı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Zeytinburnu'nun 2 mil açığında, Kartal-Zeytinburnu seferini yapmakta olan 335 grostonluk DD-1 adlı ro-ro gemisinin kapaklarından su alması sonucu saat 22.05'te batmaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, olay yerine giden Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) Genel Müdürlüğü'ne ait 6 no'lu bot tarafından 8 kazazedenin kurtarılarak, Harem Deniz Polisi'ne teslim edildiği kaydedildi.

Geminin su almaya devam ederek, Zeytinburnu'nun 2 mil açığında battığı, gemide bulunan 7 adet dolu LPG kamyonunun su üzerinde sürüklendiği ve tehlike arz ettiği bildirilen açıklamada, KEGKİ Genel Müdürlüğü, İstanbul Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Liman Başkanlığı'nın olaya müdahil olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, söz konusu LPG kamyonları için Kıyı Emniyeti'ne ait 6, 8 ve 10 no'lu botlar ile Söndüren-5 römorkörünün olay yerinde hazır bulunduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!