Zeynep'in yaşadıklarını kimse yaşamadı

Güncelleme Tarihi:

Zeynepin yaşadıklarını kimse yaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 13:52

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, üvey babasıyla geçinemeyip evi terkeden, üç yıldır kemik erimesi tedavisi gören, bu nedenle zor yürüyen 21 yaşındaki Zeynep Acer, ev kirasını ödeyemeyince 1.5 yaşındaki doğuştan epilepsi hastası kızıyla sokakta kaldı. Bunu duyup askerdeki birliğinden firar eden eşi de, yakalanınca askeri cezaevine konuldu.

Osmangazi semtinde oturan Zeynep Acer’ın dram dolu hayatı, annesinin sürekli alkol alan eşinden boşanıp yeniden evlenmesiyle başladı. Sürekli üvey babasının hakaretlerine maruz kaldığını anlatan Zeynep Acer, 18 yaşında evden ayrılmak zorunda bırakıldığını ve tekstil firmasında çalışan arkadaşlarının yanına sığındığını söyledi. Zeynep Acer, kısa süre sonra da gönül verdiği çalışma arkadaşı Ömer Acer’le, kurtulacağına inanarak evlendi.

KEMİK ERİMESİ TEDAVİSİ GÖRDÜ

Bu sırada kemik erimesi rahatsızlığı ortaya çıkan ve güçlükle yürümeye başlayan Zeynep Acer, çok istediği bebeğini dünyaya getirdi. Ancak, kızının doğuştan epilepsi hastası olduğu ortaya çıktı. Mutluluk hayalleri kurduğu sırada yaşadığı acı Zeynep Acer’in peşini bırakmadı.

SOKAĞA ATILDI

Hem kendi, hem de kızının tedavisi için hastanelerde çaba harcayan Zeynep Acer, eşinin 7 ay önce askere gitmesi üzerine ekonomik olarak sıkıntıya da düştü. Çalışamadığı için evinin kirasını ödeyemeyen, yardım da alamayan Zeynep Acer, bu kez de epilepsi hastası 1.5 yaşındaki kızı Ekin Melek Acer ile sokağa atıldı. Acer, güçlükle karnını doyurduğu kızıyla, annesinin de yanına gidemediği için parklarda yaşamak zorunda kaldı.

EŞİ BİRLİĞİNDEN FİRAR ETTİ

Eşinin sokaklarda yaşadığı öğrenen Ömer Acer, dayanamayıp Tekirdağ’daki birliğinden firar ederek İzmir’e geldi. Eşini yeni bir eve yerleştirmeyi ve para bulmayı planlayan Ömer Acer, polis tarafından gözaltına alınıp askeri yetkililere teslim edildi. Firar suçu işleyen Ömer Acer, teslim edildiği birliğinde askeri cezaevine konuldu.

"HAYAT GÜLSÜN ARTIK"

Küçüklüğünden itibaren sürekli acı çektiğini anlatan Zeynep Acer, şunları söyledi:

"Önce babamın alkolü, ardından üvey babam, tam evlenip mutlu olacağımı hayal ederken bu kez de benim ardından kızımın hastalığı ortaya çıktı. Ne yapacağımı bilemedim. Eşim askere gidip de paramız kalmayınca sokağa atıldık. Şimdi kocam da firar ettiği için cezaevine girdi. Ne yapacağımı, kime başvuracağımı şaşırdım. Kızımın masrafları için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden ayda 300 TL alıyorum ve onunla geçinmeye çalışıyorum. Başka da gelirim yok. Ben en azından, yaklaşan kış öncesinde kızımla başımı sokacak sıcak bir yuva istiyorum. Sonra da çalışıp kendime, kızıma bakmaya çalışacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!