Zeynep Pamuk, felsefe olimpiyatı birincisi

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Pamuk, felsefe olimpiyatı birincisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

Antalya’da sona eren 15’inci Uluslararası Felsefe Olimpiyatları’nda, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un yeğeni Zeynep Pamuk, "Spinoza’nın Devlet Anlayışı" üzerine yazdığı makaleyle birinci oldu.

Pamuk, makalesinde "Özgürlükler nereye kadar sınırlandırılabilir? Nereden sonrası sansüre girer? Sınır ne olmalı?" konularını tartıştığını belirtti. Pamuk, makalesinde ayrıca azınlık grupların nasıl bir statüde görülmesi, kendi farklı geleneklerinin toplum içerisinde yer bulması ve azınlıkların topluma nasıl entegre edilmeleri gerektiğini de tartıştığını ifade etti. Pamuk, hayal ettiği Türkiye’yi ise şöyle anlattı:

"İnsanların birbirlerine daha toleranslı davrandığı, gerginliklerin tırmandırılmadığı, insanların ideolojilerini fanatik bir şekilde savunmadığı, karşılıklı anlayış, saygı ve diyaloğun olduğu bir Türkiye istiyorum. Yani sorunlar her yerde var ama bu sorunlar karşılıklı oturup konuşarak çözülebilir."

İstanbul Amerikan Robert Lisesi son sınıfında okuyan Zeynep Pamuk, amcası Orhan Pamuk’a Nobel Edebiyat Ödülü’nü almaya giderken eşlik ettiğini de söyledi. Amcasının sadece bir kitabını okuduğunu, henüz diğerlerine sıra gelmediğini belirten Zeynep Pamuk, kendisinin daha çok siyaset felsefesi üzerine yazılan klasik eserleri ve edebiyat tarihinin önde gelen kitaplarını tercih ettiğini, ancak henüz günümüzün edebiyat kitaplarına sıranın gelmediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!