Zeybek: "Sonun Kaddafi gibi olur"

Güncelleme Tarihi:

Zeybek: Sonun Kaddafi gibi olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 17:45

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kırat üzerinde geldiği Bayburt mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Zeybek, Erdoğan’ın sonunun Kaddafi ve Saddam gibi olabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Erzurum’dan bugün öğle saatlerinde karayoluyla memleketi Bayburt’a gelen DP Genel Başkanı Zeybek, partililer tarafından Gez Köyü yakınlarında karşılandı. Konvoy eşliğinde kent merkezine ulaşan Zeybek, mitingin yapılacağı Saat Kulesi Meydanı’na da Cumhuriyet Caddesi’ni davul-zurna eşliğinde kırat üstünde geçerek girdi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği mitingte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan "RTE" diye bahseden Namık Kemal Zeybek, şöyle dedi:

"RTE, ilk mitingini Bayburt’ta yaptı, neden acaba? Çünkü o biliyor ki gerçek rakibi ve ensesinde hissettiği Kırat’ın gerçek süvarisi Namık Kemal Zeybek’tir. Beni memleketimden vurmak istedi. Onun için burada yaptı. Ama aldanıyor. Demokrat Parti’nin Genel Başkanı olduğum zaman bir bakanı ’Namık Kemal Zeybek’i takip edin’ diye görevlendirdi. O Bakan’ın yanındaki arkadaşlar bana haber verince Bakan’ı çekti. Daha sonra iki bakan görevlendirdi. Şimdi iki bakan, adım adım bana bakıyorlar. Beni takip ediyorlar. Namık Kemal Zeybek’i izlemekten sorumlu iki bakanımız var, hayırlı olsun."

Zeybek, "PKK bu ülkeyi PKK bölemez, bölememiştir de. Ama RTE böler. RTE bu ülkeyi bölmektedir. Türkiye’yi dağıtmak ve bölmek için ilk yapılacak şey orta direği ortadan kaldırmaktır. Orta direk dediğimiz kim? Çiftçiler. Çift bozan yaşanıyor Türkiye’de. Tarlalar terkediliyor. Tarlalar terk edilince mera olur diye umut ediyoruz. Ama hayvancılık da terk ediliyor" diye konuştu. DP dönemlerinde hayvancılığın çok fazla olduğunu ve hatta kaçakçılık yapıldığını belirten Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Türkiye’de kurban kesmek için dışarıdan angus getiriyor angutlar. Neden angut? Angut ne? Angut bir kuş. Fakat angut olduğu için avcısının üzerine doğru uçarmış. Avcı kendisini daha kolay vursun diye. Şimdi RTE de avcıların üzerine doğru çıkıyor. Türkiye’yi RTE’den kurtarmak lazım. RTE’yi kendinden kurtarmak lazım. Çünkü sonu Kaddafi, Saddam gibi olur. Ey RTE bak, sesimi duy. Demokrat Parti’nin seni de kurtaracağını bil. Sen böyle gidersen, bu azgınlıkla, bu azmışlıkla, bu doymayan nefisle, kendine artık başkanlığı bile az gören, cumhurbaşkanlığını az gören, kendine hiç yakışmayacak bir şekilde halifelik yakıştıran bu azmışlığınla sonun çok tehlikelidir. Bunu bil ve Demokrat Parti’ye oylarını ver. Sadece kendi oylarını değil, yanındakilere de söyle Demokrat Parti’ye oy versinler ki seni de kurtarsınlar."

Zeybek, miting ardından doğum yeri olan Kitre Köyü’nü ziyaret etti ve Erzurum’a döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!