Zerre kadar onurun varsa isimleri açıkla

Güncelleme Tarihi:

Zerre kadar onurun varsa isimleri açıkla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan’ın “Bazı bakanlarımla alakalı atılmış adımlarım varsa bunun birçok gerekçeleri vardır” açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu “Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları, milletvekillerini açıklarsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Bugüne kadar bazı bakanlarımla alakalı atılmış adımlarım varsa bunun birçok gerekçeleri vardır. Ve birçoğu da bugün milletvekili adayı olamadıysa birçok nedenleri vardır” açıklamasını “Müthiş bir itiraf” olarak niteledi. Konya’da düzenlenen mitingin ardından partisinin tarım raporunun açıklanacağı programa geçen Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasında, “Sayın Başbakan bazı bakanların ve milletvekillerinin yolsuzluğa karıştıkları için listeye konulmadığını açıkladı. Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları, milletvekillerini açıklarsın” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir süre önce bir bakanın bir yakının üniversiteye yerleştirilmesi için ÖSYM Başkanı’na elektronik posta gönderdiğini açıkladım. Bunu üzerine Başbakan Erdoğan, Lüleburgaz’da beni kastederek, ‘Sende zerre kadar onur varsa bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın’ dedi. Benim açıklamama gerek kalmadan o bakan ortaya çıktı.

Şimdi hiçbir yorum yapmadan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a onun sözleriyle hitap ediyorum. Sende zerre kadar onur varsa, bu kadar ağır konuşuyorum, çıkarsın o bakanları milletvekillerini açıklarsın. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir başbakan, bakanların ve milletvekillerinin ve milletvekili adaylarının isimlerinin yolsuzluklara karıştığını ve bu gerekçeyle listelerde yer almadığını açıkladı. İsimlerini bekliyoruz. Zerre kadar onur varsa, benim değil onun sözü.”

Müzeye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da ilk olarak Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Mevlana İslam tarihinin önemli bir simgesi. Eserleri, davranışı ve tutumuyla, İslamiyeti yorumlamasıyla örnek bir kişi. Her Konya’ya gelen Hz. Mevlana’yı ziyaret eder bir Fatiha okur. Bu güzel müzeyi biz de geziyoruz. Fatiha’mızı okuduk, duamızı ettik. Umarım güne güzel başlamış oluruz” dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Konya Şehitliği’ne geçti ve şehitlik içindeki müzeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu, müzeye girişinde 1910 doğumlu emekli emniyet amiri Mehmet Ali Doğaner karşıladı. Doğaner, Kılıçdaroğlu’na 1937 tarihli CHP üyelik aidatı belgesini gösterdi. Kılıçdaroğlu ise bunun üzerine 101 yaşındaki Doğaner’e üyelik rozeti taktı. Müzeden ayrılışı sırasında Kılıçdaroğlu’na çiniden yapılmış tablo hediye edildi. Kore gazileriyle de görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Telgrafçı Hamdi Bey’in mezarını ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!