‘Zenne’nin rengârenk dünyasını keşfedin

Güncelleme Tarihi:

‘Zenne’nin rengârenk dünyasını keşfedin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 13:07

Muhteşem görüntüleri, renkleri ve danslarıyla, henüz vizyona girmeden çok konuşulan ve 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmenliği dahil 5 ödül alan “Zenne” filminin rengârenk görsel dünyasının kapılarını aralandı.

Haberin Devamı

Filmin renk paletinin, filmde de yer alan erkek kuşların dünyasından yola çıkarak yaratıldığını anlatan yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay; filmin ödüllü görüntü yönetmeni Norayr Kasper ile üç yıl boyunca Zenne üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Türkiye için zor ve cesaret gerektiren bir konuya sahip olan filmin, görsel açıdan etkileyici olmasına öncelik veren yönetmenler, Kasper ile birlikte filmin görsel kimliğine ve renk paletine nasıl karar verdiklerini anlattı.

 

“Zenne”de, üç ana karakterden Ahmet’in, cinsel kimliği hakkında hiç ipucu vermeyecek şekilde, bilinçli olarak örtülü, solgun renklerine ve karanlık dünyasına karşılık; Zenne Can’ın canlı ve bütün renk paletine yayılan renkleri tezat oluşturuyor. Danny’nin; filmde kullanılan “kafes” metaforunu temsil eden kareli gömlekleri ise, Danny’nin hapsolmuş ruh halini ve savaş sonrasında yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayışını hissettiriyor.

ZENNE'NİN GÖRSEL DÜNYASI / WEB TV

‘Zenne’nin rengârenk dünyasını keşfedin


FİLM İÇİN ÖZEL DEKORLAR İNŞA EDİLDİ

Haberin Devamı

 Belma Özdemir’in tasarladığı dans kostümleri ise; zenneyi kimi zaman mavi bir kuşa, kimi zaman bir hayalin içinde kelebeklerle uçuşan, kimi zaman ise çok oryantal bir dansçıya, kimi zaman da çok renkli bir sufiye dönüştürüyor.

 

“Zenne”nin, sanat yönetmenliğini ise Oscar ödüllü İsviçreli Maja Zogg üstlendi. Kalabalık bir ekiple çalışan ve önce maketlerin ardından da dev kuş kafesi, zenne bar ve Alkazar Cafe setlerinin inşasıyla ilgilen Zogg; toplamda 7 aylık bir çalışma sonunda Zenne’yi çekime hazırladı.

 

2012’nin merakla beklenen yapımlarından olan “Zenne”, 13 Ocak 2012, Cuma günü vizyona giriyor.

“ZENNE” HAKKINDA

/images/100/0x0/55eb6911f018fbb8f8bf50d2

Haberin Devamı

Senaryosu gerçek öykülerden ve kişilerden esinlenilerek M. Caner Alper tarafından kaleme alınan “Zenne”; muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet, renklerini gizlemekten sakınmayan ve İstanbul’un dans kulüplerinde zennelik yapan Can ile Türkiye’nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel’in evrensel dostluk hikâyesini anlatıyor. Film, bu sıradışı üçlünün öyküsünü, ‘aile kafesleri’, ‘töre kuralları’ ve 2008 yılına kadar eşcinsel erkeklere evrensel insan haklarına aykırı şekilde uygulanan askerlikten muafiyet prosedürleri üzerinden ele alıyor.

 

Başrollerini Kerem Can (Can), Erkan Avcı (Ahmet) ve Giovanni Arvaneh’nin (Daniel) paylaştığı filmde; Tilbe Saran, Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur, Tolga Tekin, Esme Madra, Jale Arıkan gibi başarılı oyuncuların yanı sıra, Amberin Zaman, Banu Güven ve Piyale Madra gibi isimler de konuk oyuncu olarak yer alıyor.

  

Haberin Devamı

Görsel zenginliğiyle de dikkat çeken “Zenne”nin büyüleyen dans kostümleri ödüllü tasarımcı Belma Özdemir tarafından hazırlandı. 
 

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, SİYAD Ulusal En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tilbe Saran), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper) ödüllerini alan “Zenne”; daha sonra 17-24 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin ilk “LGBT” festivali Pembe Hayat KuirFest’te ise “açılış filmi” olarak gösterildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!