Zeki Sezer: Millet Başbakanı evine gönderecek

Güncelleme Tarihi:

Zeki Sezer: Millet Başbakanı evine gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 16:45

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Durmak yok yola devam” sloganıyla kampanya yüreten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hani diyorlar ya ‘Durmak yok yola devam’ Allah yolunu açık etsin. Bu millet seni başbakanlığa değil, evine gönderecek” dedi.

Ordu’da bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Sezer, Karadeniz halkının öteden beri DSP’ye güç verdiğini, bu nedenle seçim gezilerini Karadeniz’de bitirdiklerini söyledi.


BAŞBAKAN’IN YOLU AÇIK OLSUN


AKP’nin “Durmak yok yola devam” sloganını anımsatan Sezer, “Yarın karanlığa devam mı, aydınlığa çıkış mı, hep birlikte karar vereceğiz. Güzel günler göreceğiz. Hani diyorlar ya ‘Durmak yok yola devam’ Allah yolunu açık etsin. Bu millet seni başbakanlığa değil, evine gönderecek. Siz onu evine gönderin ondan sonra iş bize düşüyor” dedi.


GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN


Fındık üreticisinin son 5 yılda çok sıkıntı çektiğini kaydeden Sezer şöyle konuştu:

“Beş yıl önce iktidarı bıraktığımız fiyatlarla çiftçi ürünün satamıyor. Çiftçinin maliyeti iki buçuk katına çıktı. 980 lirada mazotu bırakmıştık, 2 milyon 400 bin lira oldu. Hangi istikrardan bahsediyorsun sayın Başbakan. ‘Aman bize daha çok milletvekili verin’ diyor. 400-500 istiyor. E gözünü toprak doyursun.”


ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ


AKP’nin dini kullanarak iktidara geldiğini savunan Sezer, inanç sömürüsünün en kötü sömürü olduğunu söyledi. Sezer, işsiz sayısının 12 milyonu aştığını belirterek, “Ama Başbakan’a göre ekonomi tıkırında. Ne denir şimdi buna? Millet sefalet içinde, büyük sıkıntı içinde yaşarken, televizyon ekranlarından pembe tablo çizene ne denir? Atma Recep din kardeşiyiz denir” diye konuştu.



SEÇİMLERE KATILMADAN İKTİDARIZ


DSP’nin seçimlere katılmadan iktidar olacağını iddia eden Sezer, “Seçimlere katılmama bir meydan okumadır. Seçimlere katılmama kararı vatanseverliktir, biz şimdi bu görevi yapıyoruz” dedi.(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!