Zeka oyunları yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

Zeka oyunları yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2005 17:36

“Oyun 2005” Türkiye 10. Zeka Oyunları Yarışması’nda heyecan başladı.

Haberin Devamı

sorulara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://dosya.hurriyetim.com.tr/sorular.zip

Ev hanımlarından akademisyenlere, emeklilerden üniversite öğrencilerine kadar zekasına güvenen herkesin büyük ilgi gösterdiği yarışma 18 Eylül 2005 Pazar günü başladı. Her yıl olduğu gibi, soruların Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlandığı yarışmanın ilk aşaması 10 sorudan oluşuyor. Yarışma ilk ve orta dereceli tüm okullara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genelgeyle duyuruluyor. Ayrıca TZV web sitesinde, gazete ve dergilerde 18 Eylül’den itibaren yayınlanacak olan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürlükleri, TÜBİTAK ve Üniversitelerden de ulaşmakmümkün.

Sorulardan bir örnek:

Haberin Devamı

 

“Adam birdenbire cansızlaşmıştı!..

Akıl, mantık ve zeka sorularından oluşan eleme sınavının sorularından birinde polisiye bir öykü anlatılıyor ve öykünün sırrının çözülmesi bekleniyor. Soru şöyle;

 

“Adam birdenbire cansızlaşmıştı!.. Çamaşırları dağıtılmış, etrafa fırlatılmıştı. Gömleğindeki “Ğ” harfinin ışıltılı işlemeleri jiletle kesilmişti. Loş mekanda, nasıl olduğu öngörülemeyen parlak renkli silüetler şekillenmişti. Tırnaklarının ucundaki ümitsiz vasiyeti yeni zarflanmıştı…”

Bu polisiye öyküdeki sır nedir?

 

Amaç; insanların düşünme alışkanlarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak...
Türkiye Zeka Vakfı tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Oyun 2005”in amacı; insanların düşünme alışkanları ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmak... Üç aşamadan oluşan yarışmaya yaş, tahsil gibi sınırlamalar olmadan, zekasına güvenen herkes ücretsiz olarak katılabiliyor. İlk elemeyi başarıyla geçen yarışmacıları önce yarı final sınavı daha sonra da final sınavı bekliyor.
www.tzv.org.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!