Zeid’in rekor kıran tablosunu Zafer Yıldırım satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Zeid’in rekor kıran tablosunu Zafer Yıldırım satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 23:52

Çağdaş Türk resminin en önemli isimlerinden Fahrelnisa Zeid’in Dubai’de Christie’s Müzayede Evi tarafından önceki akşam düzenlenen müzayedede, 2 milyon 300 bin dolara satılan 1962 tarihli tablosu ‘Break of the Atom and Vegetal Life’ı (Atomun Parçalanışı ve Bitkisel Hayat) koleksiyoner işadamı Zafer Yıldırım’ın satın aldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Orjin Grup ve İstinye Park’ın ortaklarından olan Zafer Yıldırım eseri Türkiye’ye getirmek için Raffi Portakal’ın da yardımıyla çok uğraştığını, yakın bir gelecekte mutlaka sergileyerek Türk kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. Koleksiyonunda 800’e yakın eser bulunan Zafer Yıldırım son olarak Erol Akyavaş’ın ‘En-El Hak’ ve ‘Vav’ adlı tablolarını satın almıştı.
Fahrelnisa Zeid’in oğlu Raad Bin Zeid Koleksiyonu’ndan müzayedeye çıkan tablo 2.1 metreye 5.5 metre boyutlarında. 1901-1991 yılları arasında yaşamış Zeid’in uzun süredir Ürdün’de bulunan eseri, böylece Erol Akyavaş’ın bu yıl 2 milyon 900 bin TL’ye satılan ve en pahalı çağdaş Türk resmi olan ‘Kâbe’nin rekorunu kırmış oldu. Eser vergileriyle 2 milyon 741 bin dolara yani yaklaşık 5 milyon 450 bin TL’ye mal oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!