Zehra Yıldız anısına...

Güncelleme Tarihi:

Zehra Yıldız anısına...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2001 11:37

Meslek yaşamının en verimli döneminde geçirdiği bir beyin kanaması sonucu yaşama veda eden soprano Zehra Yıldız ölümünün dördücü yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Soprano Yıldız için 10 Aralık ile 12 Aralık tarihlerinde iki ayrı konser düzenlenecek.

Haberin Devamı

Genç opera şarkıcılarına destek vermek ve onların yurtiçi yurtdışı tanıtımlarını sağlamayı amaç edinen Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı'nın Kültür Bakanı İstemihan Talay himayesinde düzenlediği "Zehra Yıldız'ı Anma Gecesi" 10 Aralık tarihinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da gerçekleşecek. Gecede, Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, dört genç operacıya eşlik edecek. Geceye meslek yaşamlarının başında olmalarına karşın, bir çok başarıya imza atan Burak Bilgili, Ari Edirne, Aylin Ateş ve Hülya Kazan katılacak.

12 Aralık tarihinde de İstanbul Devlet Operası Verdi'nin Requiem'ini; aynı tarihte Boğaziçi Üniversitesi de Bel Cantodan Verismoya başlıklı gala konserini Zehra
Yıldız'a adıyor.

 Soprano Zehra Yıldız, 10 Aralık 1997 tarihinde Almanya'da oynadığı Salome ve Fidelio temsillerinin ardından geçirdiği beyin kanaması sonucu aramazdan ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!