Zehirli ayakkabıdan sonra "Zehirli telefon kılıfı"

Güncelleme Tarihi:

Zehirli ayakkabıdan sonra Zehirli telefon kılıfı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 11:27

33 bin zehirli ayakkabının toplatılmasının ardından şimdi de zehirli telefon ve tablet kılıflarının olabileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde, Çin’den getirilen birçok ayakkabının zehirli maddeler içerdiği gümrükte yapılan inceleme sonucu tespit edilmiş ve 33 bin ayakkabının imha edilmesine karar verilmişti. Ancak bu ayakkabıların yok edilmek amacıyla tesislere götürülürken gizlice piyasaya sürüldüğü kamuoyunda epey yankı uyandırmıştı.

Ancak tehlikenin sadece ayakkabılarda değil; telefon kılıflarında da olabileceği iddia edildi. Matraş Deri Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş’ın yaptığı açıklamalarda, son zamanlardaki “zehirli ayakkabı” haberlerinin, cep telefonu ve tabletler için kullanılan kılıflarda da olma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

Özellikle cep telefonlardaki kılıflarda benzer bir sorun olduğunu söyleyen Erdal Matraş: “18 milyon akıllı telefon, 2 milyon da tablet var Türkiye 'de. Elimizde olan bu ürünlerin kılıflarının daha sağlıklı olması gerekir. Elektronik kılıf tarafında yoğunlaşıyoruz bu aralar. Bu konuda operatörlerle işbirliği başlattık. Çok kolay değil, deri, sağlıklı kılıfa geçilmesi. Şu anda yeni başladık, 10 noktada varız” dedi.
Ayakkabı ve giyim eşyalarını satın alırken…

AYAKKABI VE DİĞER GİYİM EŞYALARINI SATIN ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 10 KRİTER:
1. Herhangi bir ürünü seçerken üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünleri tercih edin.
2. Özellikle plastik, tekstil ve deri ürünlerinde renk ne kadar koyuysa o kadar çok boyar maddenin kullanılmış olduğunu unutmayın.
3. Kimyasal kokan, koyu renkli ürünlerden kaçının.
4. Giyecekleri kullanmadan önce mutlaka yıkayın. Çünkü, ıslandığında renk veren, boyası akan koyu renkli elbiselerin cilde teması tehlikelidir.
5. Ürün etiketi veya kataloğunda uyarılar varsa dikkat edin.
6. Özellikle alerjik yapıya sahipseniz, ürün seçiminde daha dikkatli ve bilinçli hareket edin.
7. Ayakkabınızın ıslanmaması ve terlememesine dikkat edin. Mümkünse, 2-3 gün havalandırarak, başka bir ayakkabı ile dönüşümlü giyin.
8. Kimyasallar her yaş için risk oluşturmakla birlikte, özellikle çocuklar ve gebeler için daha tehlikeli olabileceğinden, tercih edeceğiniz ürünlerde daha hassas davranın.
9. Eğer diyabet hastalığınız varsa ayaklardaki dolaşım bozukluğunuz nedeniyle enfeksiyonlara eğiliminiz olduğu için ayakkabı konusuna çok daha dikkatli davranın.
10. Ayrıca, kronik kalp, karaciğer, böbrek, akciğer, tiroid ve diyabet gibi metabolik hastalığınız varsa, özellikle ayakkabı, çorap başta olmak üzere, diğer bütün giyim ve tekstil ürünlerinde daha seçici olun; sağlıklı ürünleri tercih etmeye gayret gösterin.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!