Zayıflarken elektrik üretecekler

Güncelleme Tarihi:

Zayıflarken elektrik üretecekler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 13:39

KAYSERİ Melikgazi Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı kondisyon bisikleti sayesinde kilolu ev kadınları zayıflarken elektrik üretebileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Kayseri’de mesleki ve teknik eğitim veren 21 okulun öğrencileri projelerini Mesleki Eğitim Fuarı (METEF) Dünya Ticaret Merkezi'nde tanıttı. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan güneş enerjisi ile çalışan engelli aracı ilgi çekti. ‘Belma Sun Power' isimli engelli aracını yapan Endüstriyel Teknoloji Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi Sedat Tuğrul, güneş enerjisi sayesinde engelli aracının iki aküsünün 24 volt akım ile şarj olduğunu söyledi. Engelli aracının üzerindeki tribüne düşen güneş ışığının akıma dönüştüğünü belirten Tuğrul, “Regülatör sayesinde fazla gelen akım 24 volta düşüyor. Akülerimiz az bir ışık enerjisi ile şarj edilebiliyor. Aracımız saatte 20 kilometre hız yapabiliyor” dedi. Tuğrul, güneş enerjisi ile çalışan engelli aracının Türkiye'deki üniversite ve liseler arasında yapılan Robot Yarışması'nda 9'uncu olduğunu söyledi. Engelli aracının 15 günde yaptıklarını belirten Tuğrul, “Sponsorumuz Belma Sun firması olduğu için araca firmanın ismini verdik. Eğer fırsat verilirse bu aracı engelliler için daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren kondisyon bisikleti kilolu ev kadınlarını zayıflatacak. Kondisyon bisikletini tasarlayan 11'inci sınıf öğrencisi Yusuf Bulut, dinamo, trafo ve bisiklet sayesinde ev hanımlarının spor yaparak zayıflayacağını, hem de bir evin ihtiyacı olan 220 volt elektriği üreteceğini söyledi. Bulut, elektrik üreten kondisyon bisikletini 5 günde yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Kablo vasıtasıyla akülere bağlanabilen elektrik depolanabiliyor. Ev hanımları bu bisiklet sayesinde zayıflarken evde kullanılan elektriği de üretebilecek. Yani kadınlar hem zayıflayacak hem de elektrik faturası gelmediği için aile bütçesine katkıda bulunacak.”
Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Muammer Doğan ise okul öğrencilerinin günlük hayatta insanlar tarafından kullanılabilen araçlar icat ettiğini söyledi. Mesleki Eğitim Fuarı 4 gün açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!