Zarrab'a: İnşallah yanlıştan döner

Güncelleme Tarihi:

Zarraba: İnşallah yanlıştan döner
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 00:04

Başbakan Binali Yıldırım, İran’a ambargonun delinmesi iddiasıyla ABD’de görülen davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab’la ilgili, “İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de ‘Hapisten çıkmanın en kolay yolu satmak’ diyor” ifadelerini kullandı. Yıldırım, İstanbul Sancaktepe’deki 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın açılışında şunları söyledi:

Haberin Devamı

YOLUMUZ AYDINLIK
“CHP’nin akıl hocası FETÖ, biliyorsunuz 17-25 Aralık’ta bir yargı darbesine kalkışmış, başarılı olamamıştı. 15 Temmuz’da tekrar denediler, milletin tankını, tüfeğini, topunu aldılar ve milletin üzerine alçakça ateş ettiler, insanları alçakça şehit ettiler. Yine başarılı olamadılar. Şimdi bu başarısızlıklarının arkasından darbeye kaldıkları yerden devam etmek için bu sefer orayı seçtiler. Kendi vatanına, insanına, toprağına ihanet eden bu FETÖ terör örgütü, ABD’nin adeta eteğinde siyasi güç dileniyor. Bu hain topluluğu, Amerika’daki bir davaya müdahil olarak Türkiye adına, Recep Tayyip Erdoğan adına bir algı oluşturmak için var gücüyle çalışıyor. Alnımız açık, yolumuz aydınlık.

‘SATARIM ALICISI OLURSA’
“Bunlar bir adamı almışlar, konuşturuyorlar. Onun işi de ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’ hesabına döndü. İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor, mahkeme deyince de ‘Korktum onun için de ifademi değiştirdim’ diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de ‘Hapisten çıkmanın en kolay yolu satmak’ diyor. ‘Satarım, alıcısı olursa...’ Buradan açıkça ifade ediyorum. Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi sıkıştırmaktır, Türk ekonomisini sıkıştırmaktır, Türkiye’yi zora sokmaktır. Biz bunların nicesini gördük, nicesiyle mücadele ettik, alnımızın akıyla çıkarak bugünlere geldik. İşte karşınızdayız. Evelallah bunların da yüzümüzün akıyla üstesinden geleceğiz.

MİLLİ GELİR 3 KAT ARTTI
2002’de ülkemizde yapılan yatırımlar sadece 70 milyardı. 2016 senesinde yapılan yatırımların tutarı, 765 milyara ulaştı. 10 kat artıştan bahsediyoruz. 2003-2016 yıllarında Türkiye ortalama yüzde 6 büyüme gerçekleştirdi. Bu yılın ilk yarısında büyüme, yüzde 5.1 ile Avrupa’da bütün ülkeleri geride bıraktı. Dünyada Çin’den ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ülke Türkiye’dir. Yabancıların, ülkemize karşı plan kuranların arkasına saklanarak siyaset yapmayı artık bırakın. Son olarak OECD, büyüme beklentisini 3.4’ten yüzde 6.1’e getirdi. Daha da büyümeye devam edeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU'NA: EĞER MİLLİYSEN ÖNCE GİT 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN DAVALARINA KATIL
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP kadrolarının Reza Zarrab’ın ifade verdiği davanın ‘en hararetli takipçileri” olduğunu belirderek, bazı CHP’lilerin davayı takip etmek için ABD’ye kadar gittiklerini söyledi. Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: “Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri alçakların davasına hiç gittin mi? Hiç o mahkemelerde duruşmalara katıldın mı? Eğer milliysen, eğer yerliysen önce git, bu şehitlerin davalarına katıl, orada ülkemizi savun, şehitlerin hakkını savun, gazilerin hakkını savun. Türkiye’ye kumpas kuran, Türkiye’nin başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip, onlarla beraber olmak ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla işbirliği yapmaktır. Türkiye’nin aleyhine çıkacak bu kararları böylesine izlemeleri ve o davalarda yer almaları, ülkemiz adına gerçekten büyük talihsizliktir.

EY KILIÇDAROĞLU
Türkiye’nin 15 yılda kat ettiği mesafeyi bir türlü hazmedemeyenler, içine sindiremeyenler çirkin saldırılarına devam ediyor. Saldırıların başrolünde de ana muhalefet partisi başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var FETÖ. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu, Türkiye’ye diz çöktürmek. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun eline kâğıtlar tutuşturarak adeta Cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, sana buradan sesleniyorum. Sen siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin rakibin, senin karşında Cumhurbaşkanı var. Onunla baş edemeyeceğini anladın, şimdi de akrabalarına, ailesine mi saldırmaya çalışıyorsun? İşte biz buradayız. Eğer siyaset yapacaksan, bir meselen varsa milletin karşısına çık, ne söyleyeceğin varsa söyle. Onun eline bu kâğıtları verenler bilmiyorlar mı ki bu millet Cumhurbaşkanına her zaman sahip çıktı, sahip çıkmaya da devam edecek. Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi, arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. Türkiye’nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin. Ne diyelim, Allah ıslah etsin.”

BAKMADAN GEÇME!