‘Zararlı unsurlar’a karşı dernek kurdu

Güncelleme Tarihi:

‘Zararlı unsurlar’a karşı dernek kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2003 02:05

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, başta kadın ve çocuk olmak üzere işçi, köylü, esnaf gibi sosyal grupların haklarını savunmak ve ulusal haklara sahip çıkmak amacıyla dernek kurdu.

‘‘Ulusal Hakları ve Değerleri Koruma ve Geliştirme Derneği’’ adındaki derneğe üye olabilmek için binlerce kişinin sırada beklediğini söyleyen Beyaz, daha sonra ‘‘Türk Aile Vakfı’’ kurulması için çalışmalarda bulunacağını ve tam teşkilatlı, güçlü bir ‘‘Aile Bakanlığı’’ hedeflediğini belirtti. Ulusal değerlerin aşındığını belirten Beyaz, şunları söyledi:

‘‘Türkçemiz, aile yapımız, örf ve adetlerimiz, dinimiz aşındırılıyor. Özellikle dinimiz bir taraftan ateizm, bir taraftan irtica nedeniyle sıkıştırılıp, yıpratılıyor. Aydın, ulusal ve modern din anlayışına sahibiz. Ulusal değerleri koruma ve geliştirmek için çalışacağız.’’

Ülkenin geleceğinin karanlık ve ‘flu durum’ içinde olduğunu belirten Prof. Beyaz, ‘‘Ben endişe içindeyim. Uykularım kaçıyor. Ülkenin maddi ve manevi açıdan, çocukların geleceği için ağır endişe ve bunalım içindeyim. Devlet, millet hayrına konularla meşgul olmak istiyorum’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!