Zana'nın 'Öndermiz İmralı'da' sözlerine soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Zananın Öndermiz İmralıda sözlerine soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 13:52

Eski DEP milletvekili Leyla Zana’nın, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin Kürtler arasında siyasi bir deprem olduğunu söylemesi ve "önderimiz İmralı'da" ifadelerini kullanması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden, mitingin görüntü kayıtlarını isteyerek incelemeye başlayan savcılık, söz konusu ifadelerin Zana tarafından sarf edildiğinin anlaşılması durumunda ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açacak.

Zana mitingde Kürtçe konuşmuş, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Amed dört defa büyük adımlar attın. Bütün dünya halkları imrendi. İki adımın üzüntülü oldu, biri arkadaşımız Vedat Aydın’ı yolcularken yapılan adımdı. İkinci adım kültürün, dili için bir kaç kişi Meclis’e gönderdiniz. Üçüncüsü de üzüntülüydü, Amed halkının yüreğinde ve bütün Kürtlerin yüreğinde siyasi depremdi çünkü önderimiz, İmralı’daydı. Dördüncü adım AB’ye giriş iradesiydi.”

Haberin Devamı

LEYLA ZANA'YA SORUŞTURMA GETİREN KONUŞMA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!