Zamana karşı nefes kesen yarış

Güncelleme Tarihi:

Zamana karşı nefes kesen yarış
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 01:07

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, Kahramanaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter dağlık arazide düştü. Hazine’den yardım alamadıkları için partililerin aralarında topladıkları parayla kiralanan helikopterin enkazına, kötü hava koşulları nedeniyle ulaşılamadı.

Haberin Devamı

DÜŞEN HELİKOPTERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu, dün öğleden sonra Kahramanmaraş’tan Yozgat’a götüren helikopter, kötü hava şartları nedeniyle dağlık arazide düştü. Helikopterin düştüğü haberi üzerine havadan ve karadan başlatılan yoğun aramalar başlatıldı. Bölgede fırtına ve kar nedeniyle enkaza ulaşabilmek için zamana karşı nefes kesen arama kurtarma çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü. Çalışmalara gece görüşlü 2’si askeri 3 helikopter, 1 Casa tipi uçakla havadan, 250 asker ile 250 kadar sivilin karadan katıldı. Saat 22.30 sıralarında helikopterdeki cep telefonlarından sinyal alındı. Kurtarma çalışmaları bunu üzerine Göksun İlçesi’ne bağlı Kırcaova Mevkii’ne yönlendirildi.

Haberin Devamı

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dün partisinin Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’nde yaptığı mitinge ilk kez helikopter kiralayarak geldi. Bunu da mitingde "Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz" sözleriyle ifade etti. Çağlayancerit İlçesi’ndeki mitinge katıldıktan sonra kiralanan TC-HEK kuyruk tescilli Bell 206 L-4 tipi helikopterle, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde yapılacak mitinge katılmak üzere saat 14.42’de havalandı. Helikopterde Yazıcıoğlu’ndan başka BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve İhlas Haber Ajansı Sivas Bürosu muhabiri İsmail Güneş’in bulunduğu helikopter ile havalandıktan bir süre sonra irtibat kesildi.

Helikopterin kalkışından yaklaşık 1.5 saat sonra, saat 16.10’da helikopterde bulunan İhlas Haber Ajansı muhabiri Güneş, cep telefonundan

önce İHA Sivas Bürosu’nu aradı, ardından 112’yi, daha sonra da İstanbul’da bulunan Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı ile görüştü. İsmail Ballı, bu görüşmeyi saat 16.20’de yaptığını, muhabirlerinin sadece kendisinin ağır yaralı olduğunu, diğerlerinin öldüğünü söylediğini aktardı. Güneş, 112’yi de arayıp, helikopterin düştüğü bilgisini verdi, "Benden başka herkes öldü, ben de ölüyorum" dedikten sonra bağlantı kesildi.

Haberin Devamı

Kaza haberi üzerine Başbakanlık’ta kriz merkezi oluşturuldu. Helikopterin düştüğü bölgeyi belirlemek için, İHA muhabiri Güneş’in kullandığı telefonun GSM operatöründen alınan bilgiler değerlendirildi. Saat 18.30 sıralarında Göksun’a bağlı Kanlıkavak Beldesi Hacıömer Köyü yakınlarında 3 bin metre yüksekliğindeki Berit Dağı eteklerinde düşmüş olabileceği olasılığı ile önce Tüllüce Tepe mevkiine jandarma arama kurtarma, sivil savunma, sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgenin yer yer 1.5 metreyi bulan karla kaplı olması nedeniyle helikopter enkazına ulaşmakta güçlük çekildi. Arama çalışmalarına gece görüşle cihaz bulunan 2’si askeri, 3 helikopter, 1 Casa uçağı da katıldı. Çevre illerden özel eğitimli 250 kişilik jandarma ekibi, farklı gruplara ayrılarak 25 kilometre çaplı bir alanda aramaları sürdürdü. Arama çalışmalarına 250 kadar sivil de katkı yaptı. Arama ekipleri, saat 20.00 sıralarında Berit Dağı eteğindeki Sisne Köyü’ne yönlendirilerek bu bölgede aramalar yoğunlaştı. Köylülerin bir patlama sesi duyduğunu söylemesi nedeniyle, diğer noktalardaki ekipler de buraya kaydırıldı.

Sinyal alındı

Haberin Devamı

 Saat 22.30 sıralarında Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Bandırma Limanı’ndaki Görüntüleme ve Dinleme Merkezi’nden, Göksun İlçesi’ne bağlı Kırcaova Mevkii’nden sinyal alındığı tesbit edildi. Arazinin engebeli olması nedeniyle helikopterlerin giremediği bölgede arama çalışmalarını sürdürmek üzere Casa uçağı bölgeye hareket etti. Çalışmalarını karadan sürdüren ekipler de bu bölgeye kaydırıldı.

BBP dua bekliyor

/images/100/0x0/55eb68c7f018fbb8f8bf3e50

Muhsin Yazıcıoğlu, dün Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’nde partililere hitap etti. Miting sonrasında Yozgat Yerköy’deki mitinge gitmek için helikopterle ayrıldıktan bir süre sonra ise düştükleri haberi geldi. Kaza haberinin ardından Ankara’da BBP Genel Merkezi’nde endişeli bekleyiş sürüyor. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Sayın Genel Başkanımız, 40 yıllık mücadele hayatında kadere tam teslim olmuş bir şahsiyettir. Bu noktada bize, partililerimize düşen itidal içinde olmaktır" dedi. Kayseri’de bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur da (küçük fotoğraf), "İnşallah Genel Başkanımız’ın yanındakiler de sağ salim evlerine kavuşurlar. Allah’tan dileğimiz budur. Şimdi herkesten dua bekliyoruz" diye duygularını dile getirdi.

Kazalar için ’Tesadüf’ dedi

Haberin Devamı

YAZICIOĞLU’nun hafif sıyrıklarla atlattığı trafik kazaları suikast şüphesi doğurmuştu. Yazıcıoğlu, 18 Haziran 2008’de Hürriyet’e, "Tesadüf, suikast şüphesi duymuyorum. Araştırınca kuşku bulutları dağıldı" demişti. Yazıcıoğlu’nu yaşadığı kazalar şöyle:

1- 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra Sivas Suşehri’nde kaza geçirdi.

2- Ocak 2008’de Ordu’dan Samsun’a giderken, kırmızı ışığı ihlal eden bir minibüs ile otomobili çarpıştı.

3- 7 Haziran 2008’de Bolu Tüneli’nde sol şeritte devam ederlerken, sağdaki kamyon sinyal vermeden şeritlerine geçince kaza oldu.

4- Eşi Gülefer Yazıcıoğlu, 2008 Haziran ortalarında Sivas’a giderken bir minibüs tarafından sıkıştırıldı. Eşinin aracı şarampole yuvarlandı.

Haberin Devamı

5- Bolu Dağı’nda yola dökülen mazot nedeniyle aracı kaydı. Önce bariyerlere sonra bir TIR’a çarptı.

Mitingde öğrendi

 BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kaza haberini Tokat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde aldı. Konuşmasını yarıda kesen Erdoğan,  BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğünü bildirdi. "Henüz olay yerine ulaşılamadığını fakat 5 yaralı bulunduğunun söylendiğini" belirten Erdoğan, "Ben kendilerine Allah’tan şifalar diliyorum. Rabbim inşallah daha beterinden korusun. Daha farklı olumsuz bir haber inşallah oradan bize gelmez" dedi.

Gül telefonla bilgi aldı

 CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül de, BBP’yi telefonla aratarak, kazayla ilgili bilgi aldı, geçmiş olsun dileğini iletti. Gül, Brüksel’e hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı ve Tükiye’nin önemli bir siyasetçisi olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu’nun durumuyla Başbakan Tayyip Erdoğan da yakından ilgilendi. Üç kez genel merkezi arayarak BBP yöneticilerinden bilgi alan Erdoğan, Başbakanlık’ta da Müsteşar Efkan Ala başkanlığında kriz masası kurdurdu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, arama çalışmalarına nezaret etmek üzere bölgeye gittiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!