Zaman Gazetesi'nin matbaasına ‘Özgür Bugün’ baskını

Güncelleme Tarihi:

Zaman Gazetesinin matbaasına ‘Özgür Bugün’ baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 22:48

KOZA-İpek Grubu’nun Bugün ve Millet gazetelerine kayyum atanmasından sonra Özgür Bugün ve Özgür Millet adıyla çıkarıldığı iddia edilen gazetelerin Zaman Gazetesi'nin matbaası Feza Gazetecilik’te basıldığı ihbarı üzerine polis dün gece matbaaya baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Polis, dün saat 22.00 sıralarında 2 avukat eşliğinde gazetenin Yenibosna’daki merkez binasına geldi. Mahkemeden arama kararı çıkarıldığını belirten polis ekibi ve avukatlar, binada arama yaparken, personel bahçeye çıkarıldı. Yaklaşık 6 saat süren aramaların ardından saat 03.00 sıralarında polisler ve avukatlar matbaadan ayrıldı.

Zaman Gazetesinin matbaasına ‘Özgür Bugün’ baskını

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, kayyum ataması yapılan Bugün gazetesiyle aynı logoya sahip olan ve sadece marka adının önüne ‘özgür’ kelimesi konulan ‘Özgür Bugün’ isimli gazeteyi bastığı iddiasıyla Yenibosna’da Zaman Gazetesi binası arkasında bulunan Feza Gazetecilik A.Ş’nin basım yerinde delil toplanması amacıyla mahkemeden arama yapılması talep edildi.

Haberin Devamı

Zaman Gazetesinin matbaasına ‘Özgür Bugün’ baskını

Talebi değerlendiren Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, 556 sayılı markalar hakkındaki kanun hükümlü kararname gereğince “marka hakları hukukuna aykırılık’tan ‘Özgür Bugün’ isimli gazetenin künyesinde yer alan basım yerinin Feza Gazetecilik A.Ş. olarak göründüğünden burada basılıp basılmadığının tespiti için arama kararı çıkartılmasına karar verdi. Arama kapsamında, “Özgür Bugün” isimli gazetenin 3 sureti alınarak, sorumluların tespiti yapıldı. 

Haberin Devamı

"12 KASIM TARİHLİ ÖZGÜR BUGÜN GAZETESİ POLİSLER TARAFINDAN ELE GEÇİRİLMİŞTİR"

Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasındaki arama devam ederken Millet Gazetesi Sorumlu Müdürü ve şirket avukatı Olcay Kaan, aramaya ilişkin açıklama yaptı.

Avukat Kaan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bir terör soruşturması sonucunda İpek-Koza Medya Grubuna bir operasyon yapılmış ve kayyumlar atanmıştır. İpek-Koza Medya Grubunun markası ve telifleri olan Millet ve Bugün gazetelerinin taklitleri yapılmış. Bu taklitlerle alakalı bugün itibarı ile Bakırköy 3. Sulh, Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu arama kararıyla bugün arkanızda bulunan Zaman Gazetesi’nin altında bir arama gerçekleştirildi. Bu arama esnasında çok ciddi badireler atlattık. Tehditler aldık, hakaretler yedik, küfürler yedik. Özgür Bugün ve Özgür Millet Gazetesi altında patentlerimizi taklit eden ve bunu basan Feza Gazeteciliğin bunu bastığını şu an itibarı ile arkada kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi polisler tarafından ele geçirilmiştir. Bununla alakalı polis arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Şu an aracı emniyet altına aldılar. Kimseyi yaklaştırmıyorlar." 

Haberin Devamı

TEPKİ GÖSTERDİLER

Avukatın açıklaması devam ederken çevresinde toplanan kalabalık avukata tepki gösterdi.

Kaan, "Bizzat avukatları tarafından tehdit edildik. Biz saat 21.00’de buraya geldik, içeriye girişimiz 22.20’idi Bu süre zarfında herhalde kendilerince bişeyleri kaçırmaya çalıştılar ama son çevre gezintisinde açtırmış olduğumuz bir kamyonun içerisinden koliler halinde 12 Kasım tarihli Özgür Bugün Gazetesi çıkmıştır. Polis arkadaşlar şu an görevlerinin başındadır. Arama matbaa bölümünde mi yapıldı? sorusu üzerine Matbaa bölümünde bişey bulamadık. Basılan gazeteleri kamyona koymuşlar. Biz şuan Feza gazetecilik AŞ. içerisinde basılmış, koli halinde birçok adet Özgür Bugün gazetesi bulduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!