Zam alamayan kadın işçinin bıçaklı isyanı

Güncelleme Tarihi:

Zam alamayan kadın işçinin bıçaklı isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 13:31

ERZİNCAN'da çalıştığı işletmeden zam alamadığı için sinirlenen 32 yaşındaki Sakine Alkan, bıçakla çevredekilere korku dolu anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Üzerinde bulunan kurusıkı tabancayı da çıkaran Alkan, işletmede sigortasız çalıştırılan 20 kadın işçiyi de işi bırakmaları için tehditle dışarı çıkardı. Hiçbir sosyal güvencelerinin bulunmadığını anlatan Alkan, işyerinin ikinci katından atlamak istedi. Çalışan personel tarafından son anda tutulan Alkan, gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Olay bugün saat 11.00 sıralarında Buğday Meydanı, 768 Sokak'taki Güntürk Bakliyat İşletmesi'nde meydana geldi. İşletmede günlük 10 YTL yevmiye ile fasulye ayıklayan Sakine Alkan, işyeri sahibi 78 yaşındaki Nuri Güntürk'ten zam isteğinde bulundu. İsteğinin karşılanmaması üzerine üzerinde bulunan bıçak ve kurusıkı tabancayı çıkaran Alkan, bodrum katında çalışan diğer kadınları da işyerinden çıkardı. Aldığı yevmiye ile geçinemediğini ve hiçbir sosyal güvencelerinin bulunmadığını anlatan Alkan, işyerinin ikinci katından atlamak istedi. Çalışan personel tarafından son anda tutulan Alkan, olay yerine çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşyeri sahibi Nuri Güntük gözaltına alınan Sakine Alkan'dan şikayetçi olmadığını bildirdi. Soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Sabahtan akşama kadar fasulye ayıkladıklarını belirten kadınlar, “10 YTL günlük ücret alıyoruz. Ama bu bize yetmiyor. Bu yüzden 5 YTL zam istedik. Ama işyeri sahibi vermedi” dedi.

Bakliyat işletmesi sahibi Nuri Güntürk ise “Kadınlar, yevmiye usulü çalışıyor. 10 YTL'ye işine gelen çalışır işine gelmeyen çalışmaz. Zorla kimseyi çalıştırmıyorum” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!