Zahide, Danimarka'nın en güzeli

Güncelleme Tarihi:

Zahide, Danimarkanın en güzeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Danimarka tarihinde ilk kez yabancı asıllı bir genç kız, Danimarka güzeli seçildi. Kopenhag'da yapılan Danimarka Güzellik Yarışması'nda birinci olan Türk kızı 19 yaşındaki Zahide Bayram, 4-5 Ocak tarihlerinde Finlandiya'da yapılacak Dünya Güzellik Yarışmasında Danimarka'yı temsil edecek.

TV'ler ve gazetecilerin ilgi odağı haline gelen Zahide Bayram, Danimarka güzeli seçildikten sonra sevincini kendisini izleyen ailesiyle paylaştı. Zahide Bayram, birincilik ödülü olarak ayrıca 25 bin kronluk müzik seti, çeşitli firmalardan giyim ve makyaj malzemesi kazandı. Yarışmayı düzenleyen ‘‘Miss Denmark’’ kuruluşuna bağlı olarak bir yıl boyunca uluslararası mankenlik yapacağını belirten Zahide Bayram, ilk açıklamasını kendisini evinde ziyaret eden Hürriyet'e yaptı. Zahide Bayram, şunları söyledi: ‘‘Yarışma ile ilgili anonsu gazetelerde okuyunca katılmaya karar verdim. Arkadaşlarım da bana destek oldular. Önce Hvidovre bölgesinde birinci oldum. Daha sonra Kalunborg'da yapılan yarı finali kazandım ve finalde birinci oldum. Hala inanamıyorum. Lise mezunu olan 19 yaşındaki Danimarka Güzeli Zahide Bayram, 1.75 cm boyunda. Zahide'nin vücut ölçüleri ise 84-61-90...

Ailesi karşı çıktı

Danimarka tarihinde ilk kez yabancı asıllı bir genç kız Danimarka güzeli seçildi. bu genç kız da bir Türk oldu. Ailesinin yarışmaya katılmasına önceleri çok karşı çıktığını söyleyen Zahide, ‘‘Yarışmayı Danimarkalılar kazanır sanıyordum. Ailem önce çok karşı çıktı, ama ilk elemelerde başarılı olunca desteklediler. Hedefim, Dünya güzeli seçilmek. Türkiye'den gelecek teklifleri değerlendireceğim’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!