Zabıtaya rağmen Türkiye'yi dolaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Zabıtaya rağmen Türkiyeyi dolaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 14:16

Şarkı söyleyen 4 İngiliz turist, Malatya'da zabıta engeline takılmıştı. Dil bilmeyen zabıta ekipleri, müzisyen turistleri gösteri yaptıkları meydandan uzaklaştırmak için oldukça çaba sarfetmişti. Malatya'da zabıta engeline takılan turistler, Türkiye'yi dolaşmaktan vazgeçmiyor. Müziğin evrensel ruhuyla bir araya geldiklerine inanan Caspian Caravan adlı amatör müzik grubu üyelerinin bugünkü durağı Erzurum'du.

Haberin Devamı

ZABITA MALATYA'DA TURİSTLERİ BÖYLE KOVALAMIŞTI / WEB TV

Sıra dışı giyimleri ve değişik saç tarzlarıyla dikkat çeken grubunun üyeleri, dünyadaki farklı kültürleri öğrenmek için müziğin de yardımıyla Avrupa ülkelerini geziyor. Genellikle otostop yaparak seyahat eden grup, konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarını da müzikle sağlıyor.

İngiltere, İtalya ve Almanya'nın ardından Türkiye'ye gelerek Erzurum'da mola veren, giysi ve saçlarıyla vatandaşların bir hayli ilgisini çeken Caspian Caravan üyeleri, çevredekilerin meraklı bakışları altında şarkı söyledi.

Sparrow Middleton, Jeff Sevier ve Mat Foy'dan oluşan grup, gitar, keman ve akordiyonla yaptıkları müzikten elde ettikleri gelirle yaşamlarını sürdürüyor. Grubun solisti Middleton, gazetecilere, İngiltere'den yola çıktıklarını, otostop yaparak Avrupa'yı dolaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Öğrenmenin önemine dikkati çeken Middleton, “Çoğu insan, hayatını ailesi ve öğretmenlerinin yönlendirdiği şekilde seçiyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. Dünyayı gezmek istiyoruz. Yeni insan ve kültürlerle tanışmak istiyoruz. Kendi ülkemizle kısıtlanmak istemiyoruz” diye konuştu.

Hayatta en iyi öğrenmenin gezmeyle mümkün olabileceğini savunan Middleton, her şeyin görerek yerinde öğrenilmesi gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!