Zabıtadan ‘kuzu kuzu’

Güncelleme Tarihi:

Zabıtadan ‘kuzu kuzu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 01:27

Erzurum'da Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde düzenlenen operasyonda, refüj, park ve bahçelerde otlatılan, süs bitkilerini ve çiçekleri yiyen 12 kuzuya el konuldu.

Kent merkezindeki 42 mahalle muhtarıyla sorunlar ve çözüm yolları üzerine bir toplantı yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar'ı şok eden açıklama Veyisefendi Mahallesi Muhtarı Turan Koloğlu'ndan geldi. Mahalle halkının ilk kez yeşil ve çiçekle tanıştığını itiraf eden Muhtar Koloğlu, ‘‘Kuzu besleme sevdası yüzünden çiçekler yokoluyor. Çünkü, kuzu besleyen bazı vatandaşlar park, bahçe ve refüjlerdeki yeşil alanları otlak olarak görüyorlar. Tüm çabalarımıza rağmen, kuzuların çiçekleri yemesine engel olamıyoruz’’ diye yakındı.

Bazı semt sakinlerinin de şikayetleri üzerine harekete geçen Yakutiye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilginç operasyona başladı. Yeşil alanlara kazık çakılarak otlatılan kuzular, zabıta ekipleri tarafından minibüse doldurularak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!