Yüzünde çizik bulunan bir genç aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Yüzünde çizik bulunan bir genç aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Bir hafta önce okula giderken kaçırılan ve bir hafta sonra, İstasyon Semti’nde metruk bir binada işkence yapılmış halde cesedi bulunan 13 yaşındaki Musa Kang’ın katil ya da katillerini yakalamak için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Kang’ın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

EN SON BU ADAMLA GÖRÜLDÜ / WEB TV              

BİLGİSAYAR KURDU ÖLÜ BULUNDU / WEB TV  

Erzurum’da kaybolduktan bir hafta sonra, metruk bir binada işkence yapılmış halde cesedi bulunan Musa Kang’ın (13) katil ya da katillerini yakalamak için özel ekip kuruldu.

Sınıf arkadaşlarının gözleri önünde Musa’yı ağlatarak ölüme götüren ve yüzünde çizik, burnunda çöküntü olan, kıvırcık saçlı, esmer, siyah gözlü genç üzerinde şüpheler yoğunlaştı. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, bir gencin peşinden itirazsız giden Musa Kang, sınıf arkadaşlarına ağlayarak “Siz gidin ben birazdan gelirim” demişti. Musa’nın ilk derse gelmediğini gören arkadaşları, teneffüste evlerine giderek Fadime- Nejmettin Kang çiftine durumu anlattı. Hemen arama çalışmaları başlatılmasına karşın Musa’nın izine bir daha rastlanmadı.

Haberin Devamı

Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, öğrencinin bir çete tarafından kaçırıldığını düşündüklerini belirterek, “Kaçıran gençle Musa’nın ilişkisini çözmeye

/images/100/0x0/55eb4000f018fbb8f8b4ff9b
çalışıyoruz. Tüm ihbarları değerlendiriyoruz” dedi.

Yapılan otopside Musa’nın yüzünde, vücudunda kırık cam parçaları ile kesikler atıldığı, başına taş ya da sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Kaçırıldığı yerden dört-beş kilometre uzaklıkta cesedi bulunan Musa’nın birkaç gün önce işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğü sanılıyor. Musa’nın cenazesi dün toprağa verildi. Seyyar satıcılık yapan baba Nejmettin Kang, “Katilini bulup bize teslim etsinler” dedi.

Elebaşı ‘Tamara’ kaçıran ‘Goddik’

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve Musa’nın kaybolmasını konu alan programa ihbar yağdı. Programa telefonla bağlananlar, güvenlik kameralarında, Musa’nın yanında görülen gencin adının Levent olduğunu söyledi. Görüntülerdeki gençle Musa’yı bir internet kafede gördüğünü belirten bir başka katılımcı ise şunları söyledi: “Bunlar bir çete. Lideri ‘Tamara’ kod adlı birisi. Kaçıran gence ise ufak-tefek anlamına gelen ‘Goddik’ diyorlardı.”

Zanlı kamerada

Musa Kang’ın öldürülmeden önceki son görüntüsü bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. 3 Kasım sabah 07.07’de başlayan 35 saniyelik kamera görüntülerinde Musa’nın elinde okul çantası var. 17-18 yaşlarındaki beyaz montlu, kapüşonlu bir genç Musa’yı konuşturuyor. Polis bu kişiyi arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!