'Yüzüme tükürüyor' davası! 78'lik kocaya eş cezası...

Güncelleme Tarihi:

Yüzüme tükürüyor davası 78lik kocaya eş cezası...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 00:23

Tekstil şirketi sahibi Daniyel M.’den (78) şiddet gördüğünü iddia eden 53 yıllık eşi Rejin M. (75), mahkemeden korunma talebinde bulundu. Eşinin hayal ürünü olayları gerçekmiş gibi görüp kendisine saldırdığını ve yüzüne tükürdüğünü öne süren Rejin M., evden kovulduğunu da iddia etti.

Haberin Devamı

İSTANBUL Aile Mahkemesi’ne açılan korunma talepli davada bir tekstil şirketinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Daniyel M. ile Rejin M.’nin 1965 yılında evlendikleri ve bu evliliklerinden iki çocuklarının olduğu ifade edildi. Daniyel M.’nin evlendikten sonra depresif, takıntılı ve güven duygusundan yoksun birey olarak eşine zor zamanlar yaşattığının belirtildiği dava dilekçesinde, “Müvekkili bir hayat arkadaşı olarak değil adeta kölesi gibi görmüştür” denildi.

2 AY UZAK DURACAK
Talebi değerlendiren İstanbul Aile Mahkemesi, davalı koca Daniyel M.’nin 2 ay süreyle davacı eşi Rejin M.’nin bulunduğu konuta yaklaşmamasına karar verdi. Mahkeme, Daniyel M.’nin eşini iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine ve bulunduğu konuttaki eşyalara zarar vermemesine hükmetti. Mahkeme ayrıca davalı kocanın eşine karşı şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Daniyel M., karara aykırı davranırsa 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis yatacak.

KARARA İTİRAZ ETTİ
Mahkemenin aleyhine verdiği koruma kararına itiraz eden Daniyel M.’nin avukatı ise şöyle dedi: “Duruşma yapılmadan verilen bu karar tek taraflıdır. Müvekkilin davacıya yönelik şiddet uygulama, dövme, sövme, yaralama, silah kullanma gibi bir durumu söz konusu olmamıştır. Bu yüzden müvekkil dinlenmeden davacının iddialarına dayanılarak verilen bu karar yasaya aykırıdır. Tarafların 53 yıllık mutlu bir evlilikleri vardır. Her evlilikte olduğu gibi bazı tartışmalar ve görüş ayrılıkları olmuştur. Fakat hiçbir zaman şiddet olmamıştır. Davacı tarafın müvekkilimiz için sarf ettiği depresif, takıntılı ve paranoyak ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. Mahkemenin verdiği evin kadına tahsisi ve kocanın eşine yaklaşmama kararının kaldırılarak iptalini talep ediyoruz.” Mahkeme, davalı kocanın itiraz talebinin reddine karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!