Yüzücüler için Başbakanlık Teftiş Kurulu devrede

Güncelleme Tarihi:

Yüzücüler için Başbakanlık Teftiş Kurulu devrede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 16:13

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, GAP Şenlikleri'nde 2 sporcunun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, “Yüzmede kaybettiğimiz iki sporcuyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu soruşturma için görevlendireceğim” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Şahin, Anadolu Ajansı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, her sporun riski olduğunu ve riskli sporlardan birinin de triatlon olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İki sporcumuzu kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu konuyla ilgili Kahta Cumhuriyet Savcılığı ve Adıyaman Valiliği bir soruşturma yapıyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu da bir soruşturma için görevlendireceğim. İdari bakımdan bir sorun var mı? Alınması gereken tüm önlemler alındı mı? Tedbirlerde bir ihmal söz konusu mu? Bunun titiz bir şekilde incelenmesi ve soruşturulmasını istiyorum. Nihai raporlar geldikten sonra eğer ihmali görülen arkadaşlarımız varsa ilgili yasaların emrettiği doğrultuda işlemler yapılır.”

Bu olayın gençlerin her türlü spora yönelme heyecanını ve isteğini kırmaması gerektiğini ifade eden Şahin, “Yaşanan bu olay talihsiz bir olay olarak Türk spor tarihine geçti. Nedenleri konusunda tam ve sağlıklı bir bilgiye sahip değiliz. Hayatını kaybeden gençlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!