Yüzsüzlerin haciz rekoru

Güncelleme Tarihi:

Yüzsüzlerin haciz rekoru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya ve ilçelerinde borçlulara ait dosyalar İcra Müdürlüğü raflarından taşıyor. Muratpaşa Belediyesi alacaklıları ilanla teşhir ediyor.

EKONOMİDE yaşanan kriz, Antalya ve çevresini olumsuz etkiliyor. Kredi almak için en az iki kefil veren üretici, borcunu ödeyemediğinde kefillerin ev ve eşyalarına haciz geliyor. Kaş İcra Dairesi Müdürü Reşat Balyemez özellikle son 2 yıldır haciz dosyalarında rekor artış olduğunu söyledi.

KEFİLLERİ ZOR DURUMDA

Kaş İcra Müdürlüğü odasında borçlulara ait sayısı yüzlere varan icra dosyaları raflardan taşıyor. Bankalar ile Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlardan icralık duruma düşen üreticilerden mal beyanında bulunmayan ve borcunu ödeyemeyenlerin kefilleri de zor durumda kalıyor.

BELEDİYENİN ALACAKLARI

Muratpaşa Belediyesi, 5 yıldır Çevre Temizlik Vergisi'ni (ÇTV) ödemeyen 1400 mükellefi adreslerinde bulamayınca, isimlerini duyuru panosuna asarak teşhir etmeye başladı. Cezalı duruma düşenler arasında yapı kooperatifleri, şirketler, işyerleri ve çok sayıda kiracı bulunuyor.

Listedeki isimler

Muratpaşa sınırları içinde ÇTV ödemekle yükümlü 116 bin mükelleften vergisini ödemeyen 1400 kişi 80 milyar lira borçlu. Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler binasının camında liste yaklaşık bir ay askıda kalacak, böylece tebliğ yapılmış sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!