Yüzde 47 AKP’nin yalanı

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 47 AKP’nin yalanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 9 yıldır ülkeyi tek başına yönettiği halde hiçbir vaadini yerine getiremediğini savunarak, “Artık edebinizle iktidardan çekilmeyi bilin” çağrısı yaptı. Bahçeli, “İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, asayişsizlik, bölücü terör arttığı için mi millet AKP’ye yüzde 47 oy verecek” diyerek, anketlerin Erdoğan’ın yalanı olduğunu savundu.

Yozgat’ın Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerinde halka hitap ederken konuşması sık sık “Bozkurtlar burada milisler nerede”, “Bozkurtlar burada çakallar nerede”, “Tayyip gidecek Devlet gelecek” sloganları ile kesilen Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:
- AKP döneminde işimi, aşımı kaybettim, yoksullaştım diyorsanız, 2002 yılı ile 2011 yılını karşılaştırın. Alın paketi, vurun tokadı gitsin AKP hükümeti. Ama, ‘işim var, servetime servet kattım diyorsanız’, Erdoğan’la ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısını söyleyip, yeniden iktidar yapın. Bakanlar, yandaşlar, yalakalar besleniyor, yoksulluk içindeki millet paketle kandırılıyor. Paketle, yoksulluk istismar ediliyor. Pakete kanmayın, bunun için oy vermeyin. Biz bu yoksulluğa karşı sosyal devletin bir gereği olarak Hilal Kart vereceğiz. Bu banka, kredi kartı değil. Borçlanmayacaksınız, geri ödemesi yok. Bu kart yarısı Alman, yarısı Hollandalı olan şatafatlı büyük mağazalarda geçmeyecek. Bizimki Çılgın Proje değil, Akılcı Proje. Tek eksiğimiz sizin sevginiz, desteğiniz, kucaklamanız . Yozgat’ta MHP silindi diyorlar, bunlara aldırmayın. Yozgat’ta MHP’nin ölüsü dahi, Meclise milletvekili göndermeye yeter.
- Araştırmalara göre 4 milyon Türk ve Kürt kökenli vatandaşımızın kurduğu yuva var. Hadi eşler anne-babalarının evine gitti, peki 4-5 çocuktan hangisine Türk, hangisine Kürt diyeceksin? Bu ateşle oynamaktır. Etnik temelde bu ayrıştırmanın kime ne faydası olacak?
- Hakkâri, İstanbul yanıyor, anketler yüzde 47 ile oy alacağını söylüyor. Yalan. Medya patronları bir berat hazırlasınlar, Erdoğan’a, ‘3. defa Başbakansın’ desinler. Bu durumda 12 Haziran seçimini beklemeye gerek yok. Bu kamuoyu araştırmaları, Erdoğan’ın satın alma gücü alanına girmiş zavallılar.

Boğazlıyan sözü

SEÇİM çalışmaları kapsamında Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne geçen Devlet Bahçeli, burada düzenlediği mitingde halka hitap etti. Bahçeli, “O kadar kolay değil vatanı bölmek, O kadar zor değil uğrunda ölmek” pankartlarıyla karşılandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!