Yüz lira 22 bin lira götüren çeteye suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Yüz lira 22 bin lira götüren çeteye suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 22:37

Kağıthane’de, yaşlı kadınları hedef alıp, dolandırıcılık ve hırsızlık yaparak 22 bin liralık para ve ziynet eşyası çalan 3 kişilik çete polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Şikayet üzerine, kullandıkları aracı tespit edip takibe alan polis, dolandırıcı ve hırsızlara suçüstü yaptı. Çetenin mağduru olan bir kadının gelini olan Sultan Soy, "Annemin bizden bile sakladığı kefen parasını hırsızlar çaldı" dedi.

Edinilen bilgiye göre, özellikle yaşlı kadınları hedef alan 3 kişilik dolandırıcı ve hırsızlık çetesi, yaklaşık 1 ay önce, Cendere Caddesi üzerinde daha önceden tespit ettikleri evlere giderek belediye ya da kaymakamlıktan yardım getirdiklerini söyleyip dolandırıcılık ve hırsızlık yaptı. Cadde üzerindeki dört ayrı evin kapısını çalarak patates, soğan, pirinç, çay ve şekerden oluşan yardım paketlerini teslim edeceklerini söyleyen çete üyeleri, ayrıca 50 lira yardımda bulunulacağını söyleyerek mağdurlara 100 lira verdi. Yaşlı kadınlardan 50 lira para üstü isteyen dolandırıcı ve hırsızlar, bu sayede de para ve ziynet eşyalarının yerlerini keşfetti. Para üstü getiren kadınları "Kaymakam bey sizi aşağıda bekliyor. Üzerinizdeki ziynet eşyalarını eve bırakın, yoksa kaymakam bey size yardım etmez" ya da "Evrakları imzalamanız gerekiyor" diyerek evden çıkaran çete üyesinden bir kişi, evlerdeki ziynet eşyaları ve nakit paraları çaldı.

Paralarının ve ziynet eşyalarının çalındığını fark eden 4 yaşlı kadın, durumu polise bildirdi. Dolandırıcılık ve hırsızlık olayının gerçekleştiği caddede kamera kayıtlarını inceleyen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 3 kişilik çetenin kullandığı aracı tespit etti. Çalışmalarını hızlandıran ekipler, çeteyi fiziki takibe aldı. Polis, bu sabah, civardaki başka evleri kontrol eden Kadir K. (34), Cem Ş. (35) ve Koray K.’yi (27) suçüstü yakaladı.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen şahısların 4 ayrı dolandırıcılık ve hırsızlık olayında yaklaşık 22 bin liralık ziynet eşyası çaldığı tespit edildi. Kadir K.’nın hırsızlık ve dolandırıcılıktan 15 sabıkası olduğu belirlendi.

Dolandırılan ve evinden 8 çeyrek altını ve 700 lira parası çalınan Nazmiye Evgin’in gelini Sultan Soy, çete üyelerinin bu sokakta hasta bir teyze varmış, yardıma geldik diyerek kayınvalidesinin kapısını çaldıklarını belirterek "Annem de diyor ki; ‘Sokakta teyze yok, bizim evde hasta var. O zaman size geldik teyze, aradığımız sizin ev’ demişler. İşte 5 kilogramlık patates, 5 kilogramlık soğan, 2, 3 torba makarna ve 1 kilogram pirinci poşetlerle eve kadar getiriyorlar ve anneme de 100 lira para veriyorlar. 100 liranın da 50 lirasını geri istiyorlar. Annem de cüzdanını karıştırıyor fakat cüzdanında 50 lira bulamıyor. Annem de kendi eşinin maaşının olduğu çantaya yöneliyor. Altınlar falan hepsi de o çantadaymış. Annem çantadan 50 lirayı alıyor onlara veriyor. Sonra onlar anneme demişler ki; ‘Teyze, dışarıda kaymakam var, gel seni görsün.’ Ondan sonra annem dışarıya çıkıyor. Çıkarken de, ‘Teyze kolundaki bileziği çıkar, kaymakam yolundaki bileziği görürse yardım etmez’ diyorlar. Annem de; ‘Bilezik sahte oğlum bunu görseler ne olur görmeseler ne olur?’ diyor. Annem de dışarı çıktım sonra eve girdiler aldılar dedi. Ben onları 2 kişi olarak gördüm onlar sonra 3 kişi oldular, soydular" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!