Yüz cana bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Yüz cana bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 00:00

407 YTL maaşla Adalar Belediyesi Hayvan Barınağı’nda bakıcılık yapan Ahmet Atbalı, kendisini köpeklere adamış. ’Bir kızım var ama tüm köpekler benim evladım gibi’ diyen Atbalı barınaktaki yüz hayvanı da tek tek isimleriyle çağırıyor.

ADALAR Hayvan Barınağı’nda sokaklardan toplanan başıboş köpeklere bakıcılık yapan Ahmet Atbalı, baba şefkatiyle yaklaştığı 100 köpeğin sevgilisi. Adalar Belediyesi’nde 407 YTL maaşla hayvan bakıcısı olarak çalışan 40 yaşındaki Ahmet Atbalı, yaptığı işin çok zor ama çok mutluluk verici olduğunu belirterek "Bir kızım var. Ama barınaktaki tüm köpekler benim evladım gibi" diyor.

Gençlik yıllarında Avusturya’da tarım işçisi olarak çalışan Ahmet Atbalı, Türkiye’ye kesin dönüş yapıp, 1982 yılında da eşinden ayrıldıktan sonra kendisini hayvanlara adadığını söylüyor.

BURADA MUTLULAR

Barınakta bulunan köpeklerin hepsine isim takan ve onları bu isimlerle çağıran Atbalı, uslu duran ve kavga etmeyen köpeklere adada dolaşması için, haftalık izin vererek ödüllendirdiğini belirtiyor. İzine çıkan köpeğin özgürce dolaştıktan sonra, akşam saatlerinde barınağa döndüğünü belirten Atbalı, şöyle konuştu: "Mutlaka geri dönerler çünkü burada mutlular. Hiçbiri benim sözümden dışarı çıkmaz. Asla birbirlerinden güç alarak yaramazlık etmezler. Benim verdiğim komutlara kesin itaat ederler. Bunun nedeni asla dayak filan değildir. Sadece onlar için yaptığım fedakarlığı bilir ve bana olan sevgilerinden dolayı sözümden çıkmazlar" diye konuşuyor.

ISITMALI ÇADIR KEYFİ

Bir küvet içinde köpek başına günde 300 gram kuru mama, 200 gram boyun eti ve 1 ekmekten oluşan yemeği hazırlayan Atbalı, şunları söylüyor: "Hepsi aşılı ve kısırlaştırılmış köpekler. Burada hayvan severlerin ve Adalar Belediyesi’nin desteğiyle gelen et, kuru mama ve ekmek karışımını hazırlayıp onlara veriyorum. Köpekler kış aylarında tavandan ısıtmalı bir çadırda, yaz aylarında ise beton kulübelerde yaşıyorlar."

Dayak yok, sevgi var

Adalar Hayvan Barınağı’ndaki 100 köpek ona tapıyor. Ahmet Atbalı, Ada köpeklerinin hepsine birer isim takmış. Bu barınakta dayak yok, otorite sevgiyle kurulmuş. Yaramazlık yapmayan, kavga çıkartmayan köpekleri, adaya dolaşmaya gönderiyor. Hiçbiri kaçmıyor. Biraz dolaşıp barınağa geri dönüyorlar. Çünkü orada yiyecek var, sevgi var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!