Yusuf Taş'ın babası, kardeşi ve dayısı da gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Yusuf Taşın babası, kardeşi ve dayısı da gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:55

Gaziantep'te 9 kişinin katil zanlısı olarak aranırken dün gece otogarda yakalanan Yusuf Taş'ın babası, kardeşi ve dayısı da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ayrı yaşadığı eşi Tuğba Taş ile 8 akrabasını öldürdüğü iddiasıyla aranan Yusuf Taş'ın dün otogarda düzenlenen operasyonla yakalanmasının ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısına yardım edenlerin yakalanması ve tabancanın ele geçirilmesi için çalışma başlattı. 

Zanlının yakınlarına ait adreslere eş zamanlı operasyonda düzenleyen ekipler, baba Halil ve kardeşi ?Şerif Taş ile dayısı Arif Toz'u, katil zanlısına yardım yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, cinayetlerin işlenmesinde kullanıldığı değerlendirilen tabanca da ele geçirildi.

Şüphelilerin Cinayet Büro Amirliğindeki sorgusu sürerken, kilo almış ve bakımlı haliyle dikkati çeken Yusuf Taş'ın üzerinde yüklü miktarda para çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Otogarda, Gaziantep-İzmir seferini yapan otobüse düzenlenen operasyonla yakalanan Yusuf Taş'ın İzmir'den sonra kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeyi planladığı öne sürüldü. İnternet üzerinden İtalya'da görüştüğü kız arkadaşının yanına gideceği değerlendirilen Yusuf Taş'ın sorgusunda cinayetleri işlemediğini söylediği belirtildi.

Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen silahlı saldırı sonucu, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. Olaydan kısa süre sonra da Sam Mahallesi'ndeki evde şüphelinin amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!